apartmani hrvatska Blog

Žabljak je spreman za zimsku sezonu…

 

 

Kao i svake godine hotelski i privatni smještaj na Žabljaku već je spreman za prihvat prvih gostiju ali veliko pitanje je kad će stići zima i hoće li je uopće biti… ?  Sve čudnije vrijeme itekako utječe kako na ljetni tako i na zimski turizam. 

————————————————————————————

Iako je kiša veći dio ljeta remetila planove i domaćinima i turistima hoteli na Žabljaku uspjeli su da obezbijede produžetak sezone.

“Sezona još uvijek traje i produžena je ove godine, mada, tradicionalno hotel Soa radi duže mjeseci u godini. Ove godine ne znamo da li ćemo uopšte zatvarati hotel jer imamo najave dobre i za novembar i za proljećne mjesece, tako da smo ovom sezonom izuzetno zadovoljni. Nova godina se približava i pripremamo novogodišnje pakete. Već imamo interesovanja i pripremamo doček”, kazala je šef recepcije Hotela Soa Nataša Marojević.

I u Hotelu Gorske oči sezona je produžena što je dobrodošlo zaposlenima jer je sezona krenula nešto kasnije.

“U hotelu Gorske oči sezona je malo kasnila, drugi dio ljeta bio je dobar a produžetak sezone nam je dosta koristio tako da smo nadoknadili jedan dio onog što smo izgubili na početku ljeta. Interesovanje za zimu je počelo i mi počinjemo pripreme. Nadamo se da će Savin kuk biti pripremljen jer od skijališta i vremena najviše zavisi uspjeh zimske sezone”, kazala je upravnica tog hotela Milanka Blagojević.

Dok još uvijek dočekuju turiste o pripremama za zimu razmišljaju i u Hotelu Polar Star.

“Sezona još uvijek traje. Imamo grupe gostiju pretežno iz Njemačke. Imamo najavljeno nekoliko seminara tako da se nadmo da će sezona biti produžena i na novembar. Već je počelo interesovanje za Novu godinu. Nadamo se da će se to realizovati i da ćemo imati dobru zimsku sezonu i naravno da ćemo imati dosta snijega”, kazala je šef recepcije u Polar Staru, Sandra Stevović.

Cijene zimovanja na Žabljaku još nijesu formirane ali većina hotelijera najavljuje da će ostati na prošlogodišnjem nivou.

Autor: rtcg.me