apartmani hrvatska Blog

Vodice su središte za masovni turizam

 

 

Vodice su neprikosnoveno turističko središte županije već godinama, i nekoliko puta pobjednik Turističke zvijezde Šibenskog tjednika.

Vodice su središte za masovni turizam i na tome su radili godinama svi ugostitelji, pružatelji smještaja, vlasnici disko klubova, lokalna samouprava.

To je grad koji je u špici sezone tradicionalno pun kao šipak, koji obiluje hotelskom kućama i smještajnim kapacitetima za svačiji džep, koji nudi brojne restorane, kafiće, klubove, suvenirnice koji svake godine proširuju svoju ponudu. Plažni kapaciteti su nešto skromniji. Odlično opremljena Plava plaza ima i vodeni park, iznimno atraktivan najmlađima, ali nedostaje plažnih kapaciteta koji bi bez da se stvara prevelika gužva svim vodičkim gostima omogućila mjesto na plaži.

Mnogo ljudi, a premalo parkinga. To je još jedna kritika na koju smo u Vodicama češće nailazili. Osobito ovo smeta iznajmljivačima koji nemaju gdje smjestiti automobile svojih gostiju. Konačno, ovo je prva godina kako se ugostitelji žale na – zabavu. Drže kako su gradski turistički djelatnici turistički marketing usmjerili ka noćnom životu i mlađoj populaciji, zbog čega smatraju da gube umirovljenike i obiteljske grupe koje bi im mogle produžiti sezonu i donjeti čak i veću dobit, a kvaliteniji turizam.

S obzirom da su godinama razvijali koncept namijenjen mlađim ljudima, njegova promjena u trenutku kada je turistički uzlet na svom vrhuncu pomalo je nelogična s aspekta razvoja.

Sve to na stranu, valja kazati kako su Vodice iznimno spremne i ove godine dočekale sezonu. Brojni sadržaji, mnoštvo ugostiteljstava i iznimno uređene javne površine garancija su vrućeg i produktivnog ljeta.

OCJENE ŠIBENSKOG TJEDNIKA

Uređenost mjesta – 10

Čistoća mjesta – 9

Ugostiteljski sadržaji – 9

Turistički iskorak – 9