apartmani hrvatska Blog

Vlada osniva dioničko društvo – Skijališta Crne Gore !

 

 

Ministarstvo razvoja i turizma predložilo je vladi Crne Gore osnivanje dioničkog društva – Skijališta Crne Gore jer smatraju da bi se na takav način najuspješnije i najbrže razvijala skijališta te konkurirala ostalim planinskim destinacijama u regijama i šire. Tim društvom bi upravljala Vlada Crne Gore dok bi pravna lica ili poduzetnici bili uključeni u dionička društava. Ovaj prijedlog je usvojen na sjednici vlade.

Jedan od glavnih izazova daljem razvoju turizma u Crnoj Gori je rješavanje problema sezonalnosti kroz razvoj turističke ponude i tokom zimskog perioda i preusmjeravanja turističkih tokova sa dominantnog juga na manje razvijeni centralni i sjeverni region.

Hrvatska je također u izazovu razvoja turizma van ljetne sezone a tu je Crna Gora čak malo u prednosti jer već ima sve preduvjete za zimski turizam.

Nedostatak dodatnih sadržaja kako ljeti tako i zimi posebno dolazi do izražaja kada se imaju u vidu posljedice klimatskih promjena koje utječu na skraćenje ljetne sezone ali također i skijaške sezone, posebno onim skijalištima na visini do 1800 metara nadmorske visine.

Teoretski, u Crnoj Gori postoji ogroman potencijal za razvijanje planinske ponude sa skijaškom infrastrukturom (sniježni pokrivač do 120 dana) koja vapi za obogaćivanjem sadržaja, novim ski-liftovima…

Investitori javite se…