apartmani hrvatska Blog

Visoka tehnologija u službi turističke promocije Hrvatske

 

 

‘Virtualna destinacija’ ime je projekta s kojime se Sandro Bujan prijavio na natječaj Poslovnog dnevnika Hrvatska pamet Hrvatskoj.

Ovaj projekt fokusiran je na virtualno putovanje Hrvatskom, koje je smješteno u virtualnoj stvarnosti i dostupno je svima koji žele istražiti njezine ljepote i sadržaje, prije nego li se odluče posjetiti tu destinaciju. Ideja projekta je da se Hrvatska sa svim svojim ljepotama predstavi na jedan moderan i inovativan način, koji je još uvijek mnogim ljudima velika nepoznanica. “Ideja je nastala gotovo odmah nakon što sam imao priliku testirati jedne VR naočale – oculus rift. Moje prvo iskustvo bila je vožnja vlakom smrti. Slika je bila zrnasta, animacija poprilično loša, ali taj osjećaj u trbuhu kada se vlak počeo spuštani bio je nezaboravan, moj mozak je stvarno mislilo da se vozi na vlaku smrti. Kako sam ja micao glavu tako je kamera pratila moj pogled i sve se činilo poprilično stvarnim”, izjavio je Bujan.

Nakon tog iskustva, sinula mu je ideja kako bi bilo super da možete umjesto loše animacije, gledati pravu snimku neke nedostupne lokacije na drugom kraju svijeta. Hrvatska je još dosta nepoznata u svijetu pa mnogi ljudi nisu ni svjesni kakve ljepote skriva. Kada bi stranci imali priliku barem virtualno iskusiti ljepote hrvatske obale ili nekog od nacionalnih parkova, Bujan je uvjeren da bi odmah poželjeli sljedeći godišnji odmor provesti u Hrvatskoj.

Opširnije : poslovni.hr