apartmani hrvatska Blog

Već 20 posto više rezervacija njemačkih turista !

 

 

Nakon prošle, rekordne turističke godine, Hrvatskoj se smiješi još jedna takva, možda i bolja. S velikog sajma u Münchenu stižu vijesti da se, zbog migrantske krize, na tržištu događaju velike promjene. Hrvatska već sada ima oko 20 posto više rezervacija njemačkih turista nego u ovo doba lani, a mnogi još nisu ni odlučili kamo će na odmor.

Iako se dio Nijemaca još nije odlučio rezervirati boravište za svoj za ljetni odmor, putovanja su za njih način života. Da se zemlje Bliskog istoka i Turska gotovo i ne spominju kao moguća odredišta, potvrđuju i na Minhenskom turističkom sajmu.

Rezervacije su nam u padu za 25%. I to zbog migrantske krize, žali se Volkan Postaci, turistički agent iz Turske.

A rezervacija za Hrvatsku ima 20% više nego lani. Rezervacije za Hrvatsku su u porastu. Hrvatska je stabilna zemlja i prije svega – autodredište. Pa se iz Hrvatske njemački turisti mogu vratiti u jednome danu, kaže Heike Kaufmann iz ADAC-a.

Procjenjuje se da će 20% Nijemaca koji putuju u inozemstvo ove godine ostati kod kuće. Kad se to uzme u obzir i zna da nama booking za Hrvatsku još uvijek raste, postoji razlog za zadovoljstvo.

Izvor: vijesti.hrt.hr