apartmani hrvatska Blog

U Vodicama čak 40% više noćenja…

 

 

U prva dva mjeseca zabilježen je veliki porast noćenja od čak 40% u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Od ukupnog broja noćenja, 74,5% su ostvarili domaći turisti, a 25,5% strani. Među stranim turistima prednjače gosti iz Austrije, Poljske, Tajvana, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

4.145 noćenja ostvareno je u hotelima, a 1.945 noćenja u privatnom smještaju.

Kako bi upotpunili turističku ponudu Vodica te kako bi se ovaj pozitivan trend nastavio TZ Vodice najavljuje niz događanja i u narednim mjesecima…

Prvi od njih je tradicionalna Biciklijada “Pozdrav proljeću”. Start biciklijade je 22. ožujka na Obali Vladimira Nazora (kod spomenika) u 14:00 sati.

Proslava Uskrsa u Vodicama održat će se od 02. do 06. travnja a njegovu posebnost čine momci koji odjeveni u odore rimskih vojnika uprizoruju njihovu ulogu u Isusovoj muci tijekom Velikog tjedna.

Turistička zajednica grada već godinama organizira doručak na otvorenom na Uskrsni ponedjeljak, a ove godine program će upotpuniti i sajam domaćih proizvoda.

Kraj mjeseca travnja rezerviran je ponovo za biciklizam. Šestodnevnu biciklističku utrku “Tour of Croatia” u izravnom TV prijenosu pratit će sto milijuna gledatelja diljem svijeta. 23. travnja najbolji europski i svjetski biciklisti proći će kroz Vodice.

Nakon toga nam slijedi MTB Weekend 25. i 26. travnja sa rekreativnim utrkama za žene, jedinstvenom alkom na biciklima i C2 utrka za Svjetski MTB XCO Kup na kojoj će se okupljati najbolji hrvatski i europski biciklisti na jednoj od najzahtjevnijih MTB staza.

Čestitamo Vodicama na izvrsnim rezultatima i organizaciji…