apartmani hrvatska Blog

U Umagu ostvareno dvomilijunto noćenje

 

 

Početkom rujna u Umagu je ostvareno dvomilijunto noćenje, koje je palo gotovo mjesec dana ranije nego lani. Ova informacija upućuje na to da je turistička sezone ove godine mnogo bolja nego prethodna, dok su se od početka godine dolasci i noćenja gostiju povećali za 10 posto.

Jedna od najboljih turističkih destinacija

– Zahvaljujući poduzetim aktivnostima turističkih tvrtki u segmentu prodaje, aktivnosti grada Umaga u uređenju destinacije, aktivnostima Turističke zajednice i gradskih ustanova u organiziranju raznih događanja, ostvarili smo novi dodatni motiv dolaska turista u Umag. Upravo su ti sinergijski učinci i zajedničko promišljanje doveli do toga da je Umag danas jedna od turistički najboljih destinacija, te uz Dubrovnik, Rovinj i Poreč bilježimo više od dva milijuna noćenja, navodi umaški gradonačelnik, Vili Bassanese, koji napominje kako ga posebno veseli povratak talijanskih gostiju koji su ostvarili rast od čak 20 posto noćenja u odnosu na 2014. godinu.

– Ove godine imamo značajno povećanje i u hotelskom smještaju i u smještaju u kampovima. Za privatni smještaj ne mogu reći da je značajno u porastu, nego je porastao dva do tri posto, dok hoteli rastu od šest do sedam posto. Kampovi također bilježe rast, od šest do osam posto, s obzirom da nas je ove godine služilo lijepo vrijeme, izjavila je Sanda Bravar, direktorica TZ Umag, koja je mišljenja da turiste privlače događanja koja se dešavaju u pred i posezoni.

Bitno je napomenuti kako je u razdoblju do siječnja do ožujka, veliki broj nogometnih ekipa došlo na pripreme u Umag. Biciklistima je Umag kao destinacija bio zanimljiv posebno u veljači i ožujku, dok su u travnju i svibnju održani teniski turniri. Sve su to proizvodi s kojima Grad Umag želi postati konkurentan i prepoznat na turističkom tržištu.

Opširnije : glasistre.hr –