apartmani hrvatska Blog

U Španjolskoj tražimo nove prilike za hrvatski turizam

 

 

U zadnje dvije godine zabilježen je značajan porast gostiju iz Španjolske. Samo u prvih deset mjeseci ove godine, Hrvatsku je posjetilo 205 tisuća turista iz Španjolske koji su ostvarili 448 tisuća noćenja (13% porast u dolascima i 16% u noćenjima). 

Ministar turizma Darko Lorencin ovaj tjedan boravi u Kraljevini Španjolskoj, gdje se održava konferencija Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum.

Ministar Lorencin tom prilikom sudjeluje na panelu „Mogućnosti i prilike – lideri turizma na Mediteranu progovaraju“. Suradnja s organizatorima konferencije uspostavljena je slijedom partnerstva s Adria Hotel Forumom, kako bi Hrvatska dobila na međunarodnoj prepoznatljivosti. Tijekom boravka u Madridu, ministar Lorencin se jučer susreo s ministrom industrije, energetike i turizma Kraljevine Španjolske José Manuel Soria Lópezom. Ministar Lorencin mu je predstavio turističke rezultate i novu kampanju Hrvatska 365 te komunikacijski koncept „Croatia : Full of life“ koji imaju za cilj produljenje sezone i promoviranje turističkih proizvoda. Ministar Lorencin je naglasio kako su u ovoj godini ostvareni odlični rezultati i veliki rast turističkog prometa u odnosu na prošlu godinu, posebice u razdoblju pred i posezone gdje je u nekim mjesecima zabilježen i dvoznamenkasti rast.

Opširnije : poslovnipuls.com –