apartmani hrvatska Blog

Prva konferencija o jahting turizmu u Tivtu

 

 

Danas se održava prva konferencija o marinama ‘’Montenegro Nautical Tourism 2014’’ u hotelu “Regent Porto Montenegro” u Tivtu.

Jednodnevna konferencija okupila je stručnjake iz područja nautike, relevantne kompanije iz nautičkog biznisa te državni predstavnici. Govoriće se o aktualnom stanju i strategiji razvoja marina, planovima i ograničenjima za razvoj marina.

Prezentacije će održati predstavnici najznačajnijih marina u Crnoj Gori Marine Porto Montenegro, Dukley Marine, Luštica Bay Marine, Portonovi, Luke Kotor i Marine Bar.

Nažalost konferencija neće biti otvorena za javnost tako da novinari neće čuti što je država preduzela u suzbijanju izuzetno raširene sive ekonomije u oblasti jahtinga kroz nelegalni, tzv. crni čarter u kome se “okreću” desetine miliona eura van regularnih i od strane države nadziranih novčanih tokova, koliko se ne poštuju zakoni o sigurnosti plovidbe i državnoj granici , te koliki su negativni efekti od sve intenzivnijeg saobraćaja jahti na ekološki osjetljiva područja na našem primorju.

Inače, organizaciju konferencije o natičkom turizmu su podržale kompanije: Adriatic Marinas -Porto Montenegro, Azmont Investments – Portonovi, Luštica Development i Luka Kotor.