apartmani hrvatska Blog

U Ministarstvu turizma očekuju uspješnu sezonu

 

 

Ministarstvo održivog razvoja i turizma, prema riječima njegovih predstavnika, radi na prevazilaženju svih otvorenih pitanja u vezi sa pripremom ovogodišnje turističke sezone, kao što unapijeđenje ponude, imidža države i bolje aviodostupnosti, zbog čega očekuju da ona bude uspješna.

Generalni direktor u Ministarstvu za upravljanje turističkom destinacijom, Marko Petričević, rekao je da se radi na poboljšanju vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda, unaprijeđenju komunalne higijene kroz sprovođenje projekta Neka bude čisto i saradnju sa opštinama, formiranju štaba operativne akcije Ljeto 2016 čiji je cilj poboljšanje bezbjednosti i sigurnosti građana i turista tokom sezone.

“Radi se, između ostalog, na planu mjera i aktivnosti na pojednostavljenju graničnih procedura za vrijeme turističke sezone, elektronskom sistemu za prijavu i odjavu boravka, unaprijeđenju saobraćajne infrastrukture, intenziviranju kontrole tokom ljetnje sezone, pojačanom inspekcijskom nadzoru putem mobilnih ekipa inspektora uoči sezone koji će kontrolisati ispunjenosti uslova za obavljanje djelatnosti, uslova za postavljanje objekata privremenog karaktera“, rekao je Petričević na konferenciji za novinare.

On je kazao da se radi i na unaprijeđenju ponude i usluga na plažama, otvaranju informativnog punkta u specijalnom rezervatu prirode Tivatska solila, adekvatnu realizaciju procedura zakupa kupališta prema Planu objekata privremnog karaktera u zoni morskog dobra, poboljšanju ponude u nacionalnim parkovima, kao i na promociji turističke ponude i unaprijeđenju imidža Crne Gore.

“Posebno je važno što se vraćaju veliki turoperatori, ali i otvaranje hotela Hilton kroz nekoliko mjeseci, kao i organizaciji događaja u Porto Montenegru, zbog čega se nadam uspješnoj sezoni“, naveo je Petričević.

On je kazao da i pored slabije posjete zimskim centrima zbog nedostatka snijega i loših vremenskih prilika, postoji rast ukupne posjećenosti, što govori da je Crna Gora sve interesantnija destinacija, a planira se intenziviranje rada na razvoju ponude na sjeveru i učvršćivanju percepcije Crne Gore kao zimske turističke denstinacije.

“U januaru je ostvareno 20,2 hiljade dolazaka turista, 3,1 odsto više nego u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec. Broj ostvarenih noćenja od 84,8 hiljada viši je 13,6 odsto nego u istom mjesecu prošle godine“, podsjetio je Petričević….

Opširnije : volimpodgoricu.me