apartmani hrvatska Blog

U Kini veliki interes za Hrvatski turizam !

 

 

Hrvatska turistička zajednica po prvi put je predstavila turističku ponudu na jednom od najvećih turističkih sajmova Azije u Šangaju. Već prvi dan sajma, Hrvatska je zabilježila iznenađujuće veliko zanimanje poslovnih partnera….

Predstavnici su međusobno razgovarali o mogućnostima kineskih touroperatora i zračnih prijevoznika s ciljem poboljšanja turističke suradnje i rada na budućim zajedničkim projektima.

Kineski turisti su među najbrojnijim stranim putnicima u svijetu jer ih se godišnje gotovo 130 milijuna odlučuje za putovanja.

Iz HTZ doznajemo da Kineze ponajviše brinu jezične barijere, ponuda kineske hrane te kako se lokalno stanovništvo prema njima odnosi.

Direktor HTZ-e ističe da su apsolutno svi kineski partneri iskazali veliko zanimanje za Hrvatskom, posebno za nove charter i izravne avio linije te vjeruje da će se broj kineskih gostiju u idućim godinama drastično povećavati.

Kineski turisti više dolaze u posezoni što je nama posebno zanimljivo a njih uglavnom zanima kulturna baština i upoznavanje novih destinacija te bogata i netaknuta priroda. To je sve čega Hrvatska ima u izobilju!

Predstavljanjem Hrvatske na sajmu China International Travel Mart završava posjet turističkog izaslanstva zemalja Dalekog istoka, odnosno Koreji, Japanu i Kini čiji je cilj bio promocija hrvatskog turizma na tim tržištima te razgovori s partnerima koji bi trebali dovesti i do intenziviranja turističkog prometa iz tih zemalja…