apartmani hrvatska Blog

U istarske plaže uložit će se oko 8 milijuna kuna

 

 

Prema anketi koju je Odjel za turizam Istarske županije provodio ove jeseni među istarskim općinama i gradovima, u istarske se plaže u 2016. namjerava uložiti oko osam milijuna kuna. Pri tome najviše novca za svoje kupače namjerava izdvojiti Funtana – čak 2,4 milijuna kuna, slijedi ju Poreč s dva milijuna kuna ulaganja te, s 1,2 milijuna kuna, Medulin. Vodnjan će uložiti 1,1 milijun kuna, 900 tisuća ulaže Pula, 302 tisuće Vrsar, a 256 tisuća Rovinj.

Općina Funtana, koja je ove godine dobila novu plažu privatnog investitora koji je otvorio i kamp do kampa Bijela uvala, iduće godine namjerava obogatiti upravo taj potez do nove plaže te će od uvale Perila do autokampa Bijela uvala početi uređivati plažu u vrijednosti od 2,4 milijuna kuna. Općinski načelnik Mladen Grgeta kaže da je Općina lani izradila Programsko rješenje za uređenje ove plaže koja je dugačka 970 metara.

Poreč, koji već niz godina ulaže značajna sredstva u svoje plaže, prije svega zahvaljujući i sufinanciranju Ministarstva turizma kroz Fond za turizam, iduće godine planira s dva milijuna kuna iz svog proračuna srediti dio Gradskog kupališta, Saladinku i treći dio plaže Srgulje….

Opširnije : glasistre.hr