apartmani hrvatska Blog

U Herceg Novom na današnji dan boravi 3.531 gost

 

 

Nešto bolja posjeta, iste cijene ili niže od prošlogodišnjih, i dobre najave karakterišu početak sezone u Herceg Novom gdje boravi 3.531 gost.

I dok turistički poslenici osmišljavaju programe koji će privući goste, gradske vlasti obećavaju uredno snabdijevanje vodom i “sređivanje” grada . Međutom prve turiste dočekalo je neuređeno Šetalište najatraktivniji dio hercegnovskog priobalja, ali i raskopani lokalni putevi duž rivijere jer se još uvijek na pojedinim mjestima izvode radovi na kanalizacionom kolektoru iako je lokalna vlast donijela odluku da raskine ugovor sa izvođačem -turskom kompanijom Ćeltikćoglu. Obećano je da će se raditi u tri smjene kako bi se šetalište i trasa novog kolektora prevukli tankim slojem betona i tako omogućili nesmetan prilaz plažama, ugostiteljskim objektima , ali i šetačima. Malo je vjerovatno da će ti radovi, koji nisu ni počeli, biti kako je obećano, završeni do 15.juna. I plaže su uglavnom neuređene sa prošlogodišnjim boljkama. Na nekoliko plaža izliva se kanalizacija , a joss u vidljive i posljedice nevremena koje je prije nekoliko mjeseci zahvatilo hercegnovsku rivijeru.

Iako u hotelima boravi četiri odsto manje gostiju (801) nego u isto vrijeme prošle godine , dobra popunjenost Instituta Igalo, hotela Delfin i Lighthouse i dobre najave u nekoliko manjih hotela u predsezoni obradovao je sve koji žive od turizma jer je nagovještaj solidne ljetnje sezone. S obzirom na političke i ekonomske okolnosti u okruženju i na globalnom planu, očekivanja turističkih poslenika su na nivou prošlogodišnjih.

Za razliku od prethodnih godina, hercegnovski hotelijeri uglavnom su na vrijeme počeli sa pripremama i spremni dočekali prve goste . Većina tih objekata radila je tokom cijele godine, a kratku zimsku pauzu iskoristili su za poboljšanje ponude i dotjerivanje postojećih kapaciteta.

Opširnije…