apartmani hrvatska Blog

U Dubrovniku za Uskrs 6000 turista, najbrojniji Španjolci !

 

 

Rezultati turističkog prometa za ovogodišnji raniji Uskrs u skladu su s očekivanjima dubrovačkih turističkh djelatnika. U hotelima , privatnom smještaju i drugim kapacitetima u Dubrovniku trenutačno 5551 gostiju, što je na razini prošlogodišnjih ostvarenja i s obzirom na datum Uskrsa , potvrda je popularnosti Dubrovnika.

Iz Turističke zajednice Grada Dubrovnika javljaju kako su prvi po brojnosti turisti iz Španjolske, slijede gosti iz Hrvatske, Albanija,BIH, Njemačka, SAD, Grčka, Japana, Ujedinjene Kraljevina, Koreje te ostali.

Od Uskrsnog vikenda na snazi je i ljetni red letenja, a otvoreni su svi dubrovački hoteli,restorani, trgovine, uz nekoliko brodova na kružnim putovanjima koji su posjetili naš grad prošlog vikenda i danas , na Uskrsni ponedjeljak.

Optimizam i zadovoljstvo postignutiim rezultatima glavne su značajke usješnog dubrovačkog turističkog Uskrsa. Bogati Uskrsni program – penganje jaja, klapska pjesma i foklor – ponudio je za svakoga ponešto i kao i ranijih godina oduševio sve koji su se zatekli na Stradunu u nedjeljno Uskrsno jutro.

Turistička godina za Dubrovnik je započela sjajno, osim globalnog događanja trtke „Daimler – Mercedes Benz“ i velikog snimanja završenog prije par dana, od početka godine do 26.ožujka u Dubrovniku je ostvareno 55 222 dolazaka i 137 628 noćenja, a prednjače gosti iz Hrvatske, Njemačke, BIH, Koreje, SAD-a.