apartmani hrvatska Blog

Turizam – Uzmite poticaje i unaprijedite poslovanje !

 

 

Turizam je jedna od rijetkih ekonomskih grana koja u Hrvatskoj iz godine u godinu napreduje, a poslovni rast popraćen je i sve većim potrebama za energijom. Zbog tog rasta, ali i volatilnosti cijena energenata, troškovi nabave energije sve su veća rashodovna stavka domaćih turističkih tvrtki i objekata, kako zbog svog ukupnog iznosa tih troškova, tako i zbog nepredvidljivosti.

Najbolji način zaštite od takvih negativnih trendova su ulaganja u energetsku učinkovitost, a zahvaljujući bogatim poticajima koje nudi država, takve investicije danas su jedan od najpotetnijih i najisplativijih načina kontrole troškova i ušteda u turističko-ugostiteljskom uslužnom sektoru

Zahvaljujući bespovratnom sufinanciranju koje nudi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost – takve investicije danas su isplativije i dostupnije nego ikada prije, a osim samog novca Fond svim zainteresiranim nudi i stručnu pomoć u realizaciji samih projekata.

Radi se o velikoj prilici koji domaći turistički sektor ne bi smio propustiti.

ENERGETIKA U SLUŽBI TURIZMA: UZMITE POTICAJE I OPTIMIZIRAJTE POSLOVANJE! seminar je Poslovnog dnevnika i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost gdje će na jednom mjestu u formi petostanog predavanja biti moguće steći uvid modele sufinanciranja projekata energetskih pregleda i uvođenje sustava upravljanja energijom, energetsku obnovu zgrada, kupnju električnih i hibridnih vozila, te projekte korištenja obnovljivih izvora energije, ali i ostvariti neposredni kontakt s ključnim osobama zaduženim za provedbu takvih projekata u nadležnim državnim institucijama.

Predavači na seminaru bit će predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, UNDP-a Hrvatska, te Europske banke za obnovu i razvoj.

Seminar je prvenstveno namijenjen menadžerima i poduzetnicima iz turističkog sektora – vlasnicima, voditeljima, upraviteljima te zaposlenima u hotelima, hotelskim lancima, hostelima, kampovima, privatnim iznajmljivačima, zaposlenima u ekoturizmu, itd. te svim ostalim osobama zainteresiranim za energetsku učinkovitost.

Autor : poslovni.hr – opširnije…