apartmani hrvatska Blog

Turistička ponuda crnogorskih nacionalnih parkova na sajmu ITB u Berlinu

 

 

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore predstaviće turističku ponudu crnogorskih nacionalnih parkova na Internacionalnom sajmu turizma “ITB 2016” koja se održava u Berlinu od 9. do 13. marta ove godine.

Posjetioci ITB u Berlinu imaće priliku da se informišu više o crnogorskim zaštićenim područjima, aktivnom odmoru i ponudama koje ne treba propustiti prilikom posjete pet crnogorskih parkova. Svim zainteresovanim biće dostupni i naši novi promotivni materijali, saopšteno je iz JP Nacionalni park Crne Gore.

Kako navode, prvog dana sajma NTO Crne Gore će u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma i Nacionalnim parkovima Crne Gore na konferenciji za novinare u periodu od 10 do 12 časova prezentovati mogućnosti za investicije i turističku ponudu Crne Gore pod sloganom „Divlja ljepota na Jadranu“.

“Značaj posjete ovom sajmu ogleda se i u daljem poboljšanju saradnje sa Njemačkom koja predstavlja značajno tržište za Crnu Goru kada je u pitanju turizam”, ocjenju iz NPCG.

Prema zvaničnim statističkim podacima Crnu Goru je tokom prošle godine posjetilo 49.824 turista iz Njemačke, što je porast od 49,28 odsto u odnosu na isti period prošle godine, koji su ostvarili 293.882 noćenja, odnosno 66,46 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Prosječno su boravili 5,96 dana, a u ukupnoj strukturi inostranih noćenja zauzeli su 3,16 odsto.

Predstavnici Nacionalnih parkova Crne Gore prestaviće svoju ponudu na štandu Nacionalne turističke organizacije, zajedno sa TO Bar, TO Budva, TO Herceg Novi, TO Kotor, TO Podgorica, TO Tivat, TO Ulcinj, Adria DMC, Beppler & Jacobson Montenegro, HG Budvanska Rivijera, Discover Montenegro, Montenegro Airlines, HG Montenegro Stars i Hotel Queen of Montenegro.

ITB sajam prošle godine okupio je preko 180.000 posjetilaca, od čega je 130.000 profesionalaca iz oblasti turizma, kao i preko 10.000 izlagača iz 180 zemalja, što pokazuje važnost ove turističke berze.

Opširnije: crna.gora.me