apartmani hrvatska Blog

Turistička ponuda Crne Gore predstavljena u Ljubljani

 

 

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO), održala je u Ljubljani promociju turističke ponude za ljetnju sezonu. Promocija je okupila sve značajnije Slovenske medije kao i turističke agencije koje u svojim programima nude ljetovanje u Crnoj Gori.

Ambasador Crne Gore u Sloveniji pozdravio je vrlo dobru suradnju na području turizma između dvije države.

Direktorica NTO, Željka Radak Kukavičić tokom promocije je govorila o novitetima u turističkoj ponudi, o raznovrsnoj i kvalitetnoj ponudi za porodice, individualce, mlade parove, biznismene i druge.

“Takođe je istakla da je Crna Gora diverzifikovala koncept ponude te da nije isključivo ljetnja kupališna destinacija već i destinacija koja sve više privlači ljubitelje aktivnog odmora ( raftinga na Tari, alpinizam, planinarenje, speleologija, paraglajding, bajking, kajaking) te da mnoge agencije u svojim programima nude obilaske i boravak u planinskom dijelu Crne Gore”.

Za ljubitelje enogastronomskih čari izdvojen je boravak u eko selima kao i obilazak ruta „Putevima vina“, „Putevi sira“ i „Putevi meda“.

“Tradicionalno dobar trend kada je u pitanju posjeta gostiju iz Slovenije Crnoj Gori oslikava činjenica da je prošle godine Crnu Goru posjetilo oko 17.000 Slovenskih turista koji su ostvarili preko 60.000 noćenja. Obzirom da još uvijek ima prostora da se taj nivo poveća, na ovoj promociji Slovenski mediji i agencije su imali priliku da se upoznaju sa svim onim čime raspolaže Crna Gora kada je u pitanju turistička ponuda i zbog čega bi je vrijedilo posjetiti

Na promociji su učestvovali i predstavnici TO Budve, Bara, Ulcinja , Podgorice, HG „Budvanska rivijera“ i CTU-a.

Tokom promocije gosti su imali priliku uživati u ukusima crnogorske kuhinje i crnogorskim vinima, a na kraju za njih je upriličen nastup folklornog ansambla „Budo Tomović“ koji je izveo splet igara iz raznih crnogorskih krajeva.