apartmani hrvatska Blog

Turistička ponuda Crne Gore predstavljena u Istanbulu

 

 

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa strateškim partnerima, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, predstavlja turističku ponudu za predstojeću sezonu na jednom od najznačajnijih sajmova turizma na istočnomediteranskom tržištu “EMITT 2015”, koji se održava od 22. do 25. januara u Istanbulu.

Iz NTO je saopšteno da je do decembra 2014, Crnu Goru je posjetilo blizu 20.000 turskih turista koji su ostvarili oko 39.000 noćenja što je za 19 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Prvog dana sajma, na štandu Nacionalne turističke organizacije, ambasador Crne Gore u Turskoj Branko Milić upriličio je susrete privrednika sa počasnim konzulima Crne Gore u Istanbulu i Izmiru Akkanom Suverom i Cuneytom Bosnalierom.

Tom prilikom, razgovarano je o specifičnostima turskog tržišta, navikama i interesovanjima njihovih turista. Crnogorski štand posjetili su predstavnici crnogorskog udruženja iseljenika, koji sve češće putuju u Crnu Goru.

“Interesovanje turskih agencija i individualnih turista, koji su posjetili ovu sajamsku manifestaciju, za Crnu Goru pokazuje da je tržište Turske i dalje značajno rastuće emitivno tržište za našu destinaciju. Posjetioci su pokazali veliko interesovanje za novitete kao i atraktivnosti u turističkoj ponudi, kao što su kulturne ture, izleti. Posebno interesovanje su pokazali za crnogorske planine kao i wellnes programe”, sapšteno je iz NTO.

Na štandu NTO CG svoju ponudu predstavljaju: “HG Budvanska Rivijera”, “Montenegro Stars Hotels Group”, Hotel “The Queen of Montenegro”, turističke organizacije Budve, Kotora, Ulcinja, Cetinja i Podgorice, čiji predstavnici su održali brojne poslovne susrete sa turskim turoperatorima i turističkim agencijama.

Autor: rtcg.me