apartmani hrvatska Blog

Turistička ponuda Crne Gore na Međunarodnoj turističkoj berzi „WTM “ u Londonu

 

 

Crna Gora se i ove godine, predstavlja sa svojom turističkom ponudom na najznačajnijoj međunarodnoj turističkoj berzi World Travel Market (WTM), koja se održava od 2. do 5. novembra u Londonu.

Delegaciju Crne Gore predvode državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Predrag Jelušić i direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željak Radak Kukavičić, koji su tokom sajma učestvovali na Ministarskom samitu, koji se, u organizaciji Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO), održava u okviru berze u Londonu. Tema ovogodišnjeg Ministarskog samita bila je „Brendiranje destinacija – novi izazovi na tržištu koje se mijenja“.

Tokom sajma državni sekretar i direktorica NTOCG održali su sastanake sa turoperatorima i predstavnicima medija (BBC, Lonely Planet, CNN, Euronews i dr). U razgovorima sa partnerima posebno je istaknuto da medijske aktivnosti predstavnika velikih projekata u našoj zemlji, kao što su Luštica Bay, Porto Montenegro, Dukljanski vrtovi, Aman rizort i druge investicije čija je realizacija u toku, utiču na rast interesovanja turista za našu zemlju, kao i na ukupno poboljšanje imidža Crne Gore kao turističke destinacije u Velikoj Britaniji. Takodje, bolja avio povezanost sa ovim tržištem, pored ostalih aktivnosti, utiče na rast turističkog prometa.

Opširnije : montenegro.travel –