apartmani hrvatska Blog

TO Žabljak, Tivat i Ulcinj hvale se porastom broja turista u odnosu na prošlu godinu

 

 

Ljetnja turistička sezona je krenula a iz turističkih organizacija Žabljak, Tivat i Ulcinj hvale se porastom broja turista u odnosu na prošlu godinu.

To je potvrdio i Boro Nikolić iz Turističke organizacije tog grada za radio Antena M, precizirajući da su to većinom gosti iz inostranstva.

“Najviše ima Francuza, Poljaka, Čeha i Rusa. Trenutno se najviše traži splavarenje, a takođe novootvorena sportska dvorana je doprinos razvoju sportskog turizma“, rekao je Nikolić.

Međutim, kako je naglasio, nedavni požar na skijalištu Savin kuk u kome je izgorjelo pogonsko postrojenje na polazištu uspinjače i poslovni objekat u njegovoj blizini svakako će se odraziti na sezonu.

„To je jedna ponuda manje tokom ljetnjeg perioda, jer znamo da veliki broj gostiju voli da izađe na Durmitor žičarom. Nadam se da će država brzo reagovati“, kazao je Nikolić.

Direktor Ulcinjske rivijere Radomir Mikan Zec govoreći o posjeti proteklih dana naveo je da je takođe u odnosu na isti period lani posjeta bolja.

„U proteklih desetak dana na organizovan način preko inostranih i domaćih agencija imali smo 700 gostiju“, istakao je on i dodao da ove godine očekuju bolje rezultate, jer je obogaćena vanpansionska ponuda na Adi.

Iz Turističke organizacije Tivat Tamara Petković se pohvalila povećanim brojen gostiju, ističući da taj veći broj turista nije vezan samo za praznike nego se svaki dan u prostorijama TO mogu sresti turisti, što je malo i neuobičajeno za ovaj period.

“Imamo dosta posjetilaca iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Francuske i Njemačke. Za sada su to neke individualne posjete, ali svakako očekujemo povećanje broja gostiju. Biće jako bogat program za ovo ljeto”, najavila je ona.

Prema njenim riječima, tivatska TO ove godine prvi put se predstavila na norveškom tržištu te da su na taj način „otvorili vrata i tamošnjim turistima“.