apartmani hrvatska Blog

TO Tivat proslavio 10. godina rada !

 

 

Svečanošću u hotelu “Palma” Turistička organizacija Tivat obilježila je sinoć 10-tu godišnjicu osnivanja i rada. Ovaj jubilej “naslonio” se na prošlogodišnju veliku godišnjicu – šest decenija organizovanog bavljenja turizmom u Tivtu.

Grad je ipak, prema ocjeni turistiočkih poslenika i njegovih političkih čelnika, upravo u posljednoj deceniji u kojoj funkcioniše Turistička organizacija Tivat, napravio najveći iskorak i pozicionirao se kao elitna destinacija.

“Prisjetimo se Tivta iz 2005: stojimo na Pinama i posmatramo – desno Arsenal na izdisaju, sa nezadovoljnim radnicima i ružnim vojnim dokovima. Lijevo ništa, zatvoreni “Club Mediterranee” na Svetom Marku. Problemi sa vodom skoro normalni u sezoni. A sada, stojimo na rekonstruisanim Pinama koji izgledaju svjetski. Desno Porto Montenegro i prvi hotel sa pet zvjezdica u Tivtu, a lijevo projekat Luštica Bay. Ovakav razvoj grada pratila je Turistička organizacija inovirajući svoj propagandni materijal, usvajajući nove tehnologije i korišćenjem društvenih mreža i uvođenjem što većeg broja atraktivnih manifestacija,” kazala je na svečanosti direktorica TO Tivat Bernarda Moškov.

Ona je posebno pozdravila svoju prethodnicu na toj funkciji Dubravku Nikčević i bivšeg gradonačelnika Dragana Kankaraša koji je bio prvi predsjednik Skupštine lokalne TO. Gradonačelnik Ivan Novosel naglasio je da je TO Tivta u proteklih 10 godina dala ogroman doprinos promociji turističkih potencijala Tivta i bila pravi servis građana i turističke privrede.

“Tivat je u tom periodu doživio punu ekspanziju u razvoju, a Turistička organizacije je bila stalni pratilac i činilac priosperiteta Tivta. Prilika je da se zahvalim zaposlenim u TO, rukovodećim i upravljačkim garniturama koji su zajedno, strpljivo i umješno gradili imidž i poslovnu reputaciju organizacije”, rekao je Novosel.

Moškov je turistički napredak Tivta u proteklih 10 godina ilustrovala i podacima da je 2005. kada je osnovana TO, u toj opštini bilo ostvareno 281.665 noćenja, a prošle godine je broj noćenja dosega cifru od 439.026, što je povećanje od 57 odsto.

Prvi veb sajt, kao vid propagandnog materijala, urađen je 2005. godine, a desetljeće kasnije, inoviran i unapređen, dobio je nagradu Ministarstva održivog razvoja i turizma. Od 72.026 eura prihoda TO iz 2005. stiglo se do, za ovu godinu planiranih 339.000 eura.

Izvor : vijesti.me