apartmani hrvatska Blog

The Telegraph o Svetom Stefanu…

 

 

Ljepote i prirodna bogatstva Crne Gore još jednom su zavrijedila pažnju svjetskih medija. Ovog puta britanski The Telegraph predstavio je svojim čitaocima jedno od najčuvenijih ostrva Sveti Stefan i luksuzni rizort Aman koji je ocijenio respektabilnom devetkom.

“Graciozno i romantično ostrvce Sveti Stefan izbija iz dubokog plavog Jadrana. Kameni nasip, šljunak, vijugav put kroz gustu borovu šumu i stižete do Vile Miločer iz 1930. godine koja je sad luksuzni rizort Aman Sveti Stefan”, počinje priču Telegraph-a.

Lokacija na kojoj je smješten rizort prema Telegraphu zavrijedila je čistu desetku.

“Ova obimna primorska imovina uključuje ostrvo, kome se pristupa preko pješačkog nasipa, i Vilu Miločer. Sveti Stefan se nalazi nekoliko kilometara južno od srednjovjekovnih zidina grada Budve i dio je Budvanske rivijere, koja je poznata po svojim lijepim plažama”, navodi list.

Čitaocima se skreće pažnja da se u blizini ove “atrakcije” nalaze Bokokotorski zaliv i Kotor koji je pod zaštitom UNESCA.

Najveća ocjena dodijeljena je i za stil i izgled ovog prostora. Britanski list piše da Aman rizort karakterišu luksuz, minimalistički dizajn i inspirativna lokacija.

“Kamene zgrade iz 15. vijeka su pretvorene u luksuzni smještaj, pa ipak sve podsjeća na ekskluzivno mjesto, prije nego hotel”, piše The Telegraph.

Ovaj britanski medij podsjeća da je čuveni par Elizabet Tejlor i Ričard Barton prošetao popločanim stazama Svetog Stefana davne 1970. godine.

Usluga u rizortu je okarakterisana kao profesionalna i diskretna i ocijenjena je visokom devetkom.

“Okolo su tri plaže sa pijeskom, a na ostrvu dva bazena na otvorenom. Aman banja se nalazi pored guste borove šume, nudi ljekovite i kozmetičke tretmane. Tu možete da šetate, relaksirate se, jedete zdravu hranu i koristite proizvode bazirane na samoniklom bilju, maslinovom ulju i medu”, ističe se u tekstu.

Na ostrvu, koje je otvoreno od aprila do sredine novembra, ima 50 soba, apartmana i vikendica.

“Očekuju vas kameni zidovi, drveni plafoni, minimalistički hrastov namještaj. Vila Miločer koja je otvorena tokom cijele godine ima osam prostranih osvijetljenih apartmana, sa parketom, kaminima, veličanstvenim kupatilima i balkonima”, piše Telegraph.

Telegraph ima riječi hvale i za restorane, barove i kafiće sa sve njihovim sadržajem i ponudom. Ističu domaću i italijansku kuhinju, jela sa plodovima mora…

“Blaženo mjesto za doručak”, opisuje taj list.

Ocjena sedam dodijeljena je za cijene u luksuznom rizortu.

“Dvokrevetne sobe se kreću od 700 do 1.000 eura. U cijenu je uračunat i doručak, a tu je i besplatan vajrles”, dodaje se u tekstu.