apartmani hrvatska Blog

SRPANJ – u Hrvatsku stiglo 600.000 više turista nego prošle godine !

 

 

Umjesto srpanjske rupe na koju smo već navikli svih prethodnih godina, imamo ugodno iznenađenje – srpanjski porast ! 

U prvih 12 dana ovog mjeseca u Hrvatsku je ušlo gotovo 600 tisuća više turista nego u istom razdoblju lani. Whauuuu koji porast !

U hrvatskoj turističkoj zajednici uvjereni su da je razlog ovakvog porasta – jeftiniji smještaj, odnosno, da su hotelijeri snizili cijene i na taj način uspješno privukli nove goste ?

Prema podacima iz Turističke zajednice Krk, na 2 kilometra dugoj plaži u Baškoj gotovo da nema slobodnog mjesta. Diljem otoka traži se krevet više a promet je u odnosu na prošlu godinu porastao za deset posto.

Iz dana u dan sve je veća razlika u broju turista ove sezone u usporedbi s prošlom. U prvih 12 dana srpnja 2014. u Hrvatsku je ušlo 2 milijuna i 750 tisuća turista a u istom razdoblju ove godine, ušlo je 3 milijuna i 330 tisuća, gotovo 600 tisuća više.Samo u tri dana, u drugom vikendu srpnja prošle godine ušlo je 900 tisuća, a ove milijun i 100 tisuća!

Najviše veseli što nema srpanjske rupe koja je duži niz godina bila “nerješiva zagonetka” za turističke djelatnike.

U Istri je u prvom tjednu srpnja ove godine spavalo čak 60 tisuća gostiju više ! Prema direktoru Hrvatske turističke zajednice, glavni su razlog manje cijene u odnosu na prošlu godinu.

Veliki porast imamo i u Dubrovniku a iz  HTZ Dubrovnik izjavljuju  da će se pozitivan trend nastaviti i u budućnosti.

Ovakva samouvjerenost je opravdana, što potvrđuju i sami gosti. Turisti koji po povratku sa odmora prepričavaju ugodna i lijepa iskustva s Jadrana uvijek su najbolja reklama i jamac novih pozitivnih rezultata.