apartmani hrvatska Blog

Splitski privatni smještaj povećan za 1400 kreveta !

 

 

Iz turističke zajednice Splita stiže podatak da je krajem travnja ove godine došlo do velikog povećanja kreveta u privatnom smještaju. Zaključno sa krajem travnja, u Splitu je ukupno 13.600 registriranih kreveta za smještaj turista, što je veliki porast u odnosu na 12.200 registriranih privatnih kreveta potkraj 2014. godine.

Vjerovatno je to jedan od glavnih razloga zašto je kompanija Booking.com odlučila otvoriti sezonski ured u Splitu koji će biti aktivan do kraja rujna. Inače ta kompanija u Hrvatskoj trenutačno ima više od 30.000 objekata oglašenih za iznajmljivanje.

Predstavnik Booking.com kompanije izjavio je kako Split ima velike turističke ambicije, prvenstveno u razvoju industrije zabave ali postoji nedostatak servisnih detaljnih informacija o smještajnim kapacitetima te su odlučili otvoriti ured. Istaknuo je kako na području županije, od Makarske do Trogira s otocima, postoje 184 turistička mjesta da te je kompanija prepoznala važnost svojeg angažmana na tom području.

Ravnatelj Turističke zajednice splitsko-dalmatinske županije Joško Stella istaknuo je da je otvaranje splitskog ureda kompanije Booking.com izraz poštovanja prema iznajmljivačima na tom području. “U prva četiri mjeseca na području splitsko-dalmatinske županije imamo rast oko pet posto dolazaka i noćenja turista u odnosu na isto razdoblje lani, a ove godine očekujemo rekordnu turističku sezonu u našoj županiji”, rekao je Stella.