apartmani hrvatska Blog

Split će uskoro biti “preplavljen” ljubiteljima elektronske glazbe

 

 

Ovogodišnji Ultra festival trajat će sedam dana, glavni dio događanja počinje na splitskome Poljudu 10. srpnja, a zatim tulum seli na otoke. Pripreme za jedan od najvećih festivala elektronske glazbe još su u tijeku, a cijene privatnog smještaja ove godine ne bi trebale biti drastično veće kao protekle dvije godine

Treću godinu u nizu, Split će uskoro preplaviti ljubitelji elektronske glazbe.

Za manje od tri tjedna počinje Ultra Europe festival na Poljudu. Oni koji neće sudjelovati, ne kriju žaljenje.

“Zbog posla smo na godišnji stigli u ovo vrijeme, tako da na festival nažalost ne možemo, iako smo čuli sjajne stvari”, rekla je Danielle iz Velike Britanije.

“Obožavam Ultra festival, ali zbog obveza na sveučilištu ću ga morati propustiti. No želja mi je bila doći, tako sam sad ovdje”, dodao je Mario iz Australije.

Pripreme traju, oprema za stadion stiže za nekoliko dana. Organizatori su zadovoljni prodajom ulaznica, a ove godine očekuju oko 200 tisuća posjetitelja.

“Mi smo na današnji dan na nekih 27 do 28 posto povećanja konta prodanih ulaznica u usporedbi s prošlom godinom”, rekao je menadžer eventa Marin Grubišić.

I ove godine organizatori su za dio posjetitelja prirpemili kamp, ostali će se morati snaći po hotelima i sa 15 tisuća kreveta privatnog smještaja. Za razliku od lani kada su ih višestruko podizali – cijene bi ove godine trebale biti prisupačne.

“Vjerujem da će većina prostora biti bukirana i da će cijene biti nešto više, ali neznatno više”, očekuje Lidija Nikolac iz Kluba privatnih iznajmljivača u Splitu.

Mladi ljudi željni zabave dobri su potrošači, ali i zahvalni gosti, kažu ugostitelji.

“Ultra festival je nešto najbolje što se Splitu dogodilo od Mediteranskih igara. Ultra bi trebaa biti smjer u kojem će čitav turizam Splita ići, na Ultru se mogu nasloniti i druga glazbena događanja, a Split bi mogao postati muzički centar”, rekao je vlasnik restorana Željko Alfirević.

Split će tako u srpnju biti centar pozornosti, kada će oko 200 tisuća mladih zaplesati u okrilju Poljuda na Ultra festivalu.