apartmani hrvatska Blog

Split bi mogao premašiti lanjski rekord ….

 

 

Od tranzitnog grada, Split je sa lanjskih milijun noćenja postao perjanica hrvatskog turizma. Pozitivni turistički trendovi prate povećanje smještajnih kapaciteta a do početka srca sezone punih je mjesec dana. Ovih dana grad već vrvi turistima…. Potvrđuju to i podaci u svibnju – 2,6% više dolazaka, i 9,6% više noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Najviše je gostiju iz Amerike, Engleske, Njemačke, Francuske i Nizozemske. Rezultat je to ulaganja u turističku promidžbu, sve bolje i raznovrsnije kulturne, zabavne i gastronomske ponude, intenzivnijeg avioprometa, ali i povećanja smještajnih kapaciteta.

U Splitu i bližoj okolici realiziralo se 15 hotelskih projekata, raste ponuda privatnog smještaja u samom gradu od ukupno 18.000 kreveta, čak 13.800 je u privatnom je smještaju. Rekordnih milijun noćenja koliko je zabilježeno u prošloj godini, Split bi mogao i premašiti….

Uz privatne iznajmljivače najzadovoljniji su ugostitelji tako da je pred njima još jedna uspješna sezona. Vidljivo je to i u zračnoj luci. 15% je više putnika nego lani, pa bi milijunti putnik ove godine mogao stići već u srpnju a ne kao lani u kolovozu.