apartmani hrvatska Blog

Skradinsko kulturno ljeto nudi bogat program po svačijem guštu

 

 

Tradicionalno ‘Skradinsko ljeto’ svojim je nastupom sredinom lipnja otvorio ansambl Lado koji je bio savršena uvertira u bogat program koji su Grad Skradin i njegova Turistička zajednica pripremili za građane.

U raznolikoj ponudi koja će zabaviti i stare i mlade ove je godine i koncert splitske glazbene dive Zorice Kondže na Trgu Male Gospe u subotu 11. srpnja u 21 sat. Zorica je u svibnju održala nezaboravan koncert u Lisinskom koji je organizirala Scardona, a na koncertu u Skradinu na klaviru će ju pratiti maestro Joško Banov.

Glumačka družina ‘Histrioni’ na istom mjestu i u isto vrijeme izvest će u srijedu 29. srpnja predstavu ‘Ne plaćamo, ne plaćamo’, a u subotu 18. srpnja klapa Sv. Juraj HRM i Orkestar Hrvatske ratne mornarice održat će koncert ‘In memoriam Ivica Sušić’.

Najveći koncertni susret zakazan je za subotu 1. kolovoza kada će na Trgu Male Gospe u 21 sat na ’36. susretima dalmatinskih klapa Skradin’ zapjevati vokalisti Salone, Cambi, Šufit, Kampaneli, Kaše, Nostalgija, Nareta, Bunari, Jacera i Skradinke.

Ovo je poslije ‘FDK Omiš’ najstarija klapska smotra u Dalmaciji koja je ove godine okupila sjajne klape i za koju Skradin živi cijelu godinu. Klape vole nastupati u Skradinu zbog jedinstvene atmosfere na Trgu Male Gospe i druženja po konobama. Klapi Lučica, koja ove godine slavi 50. godina, bit će dodijeljeno ipriznanje za izniman doprinos klapskoj glazbi. Zanimljivo je da je klapa Lučica nastupila i na 1. Susretima dalmatinskih klapa.

Dan kasnije klapa Cambi (Split) održat će samostalni koncert na istom mjestu u 21 sat.

Od 15. srpnja do 13. kolovoza Skradin će ugostiti i kazališni festival ‘Glumište pod murvom’, a nedjelja 23. kolovoza rezervirana je za natjecanje loklanih ekipau igrama poput kartanja, potezanja konopa, veslanju, muri, balotama te plivanju na 100 metara koje će se održati na bivšoj plaži Pionir.

Veselo ljeto u Skradinu zatvorit će svojim koncertom klapa Šufit, također u nedjelju 23. kolovoza, na Trgu Male Gospe u 21 sat.