apartmani hrvatska Blog

Sea Dance obara rekorde: Muzika dovela čitav svijet u Crnu Goru

 

 

Festival muzike Sea Dance opravdao je očekivanja, te su turisti iz čitavog svijeta nagrnuli na plažu Jaz pokraj Budve. Prve večeri festivala je, prema nezvaničnim informacijama, bilo preko 35.000 ljudi, a većina njih planira da posjeti i druge destinacije na Crnogorskom primorju.

Budva je ovih dana svjetska prijestonica turizma. Naime, u grad su se sa svih strana svijeta slili turisti koji su došli da posjete najbolji evropski festival srednje veličine Sea Dance, prenose Dnevne novine.

Na ulicama se najmanje može čuti maternji jezik, te Budva po mnogo čemu podsjeća na turističke destinacije svjetskog renomea.

Turistički radnici su se ove godine potrudili da koriguju cijene i učine ih pristupačnim za sve posjetioce. S obzirom na to da su trenutno gotovo svi kapaciteti popunjeni i jedni i drugi imaju razloga za zadovoljstvo.

Cijene su na nivou prošlogodišnjih, te tako na Slovenskoj plaži za suncobran i dvije ležaljke valja izdvojiti osam eura, a ukoliko želite da ste bliže moru treba da na tu sumu dodate još dva eura.

Imajući u vidu činjenicu da je prve večeri festivala, prema nezvaničnim informacijama, bilo oko 35.000 posjetilaca, Sea Dance je dokazao da je van svake sumnje neprocjenjivi vid promocije crnogorskog turizma. Utisci će se sumirati nakon sve četiri večeri, a organizatori veselo trljaju ruke.

“Nadamo se da ćemo oboriti sopstveni rekord po posjećenosti, baš kao što je to uradio i Exit. To je naljepši poklon za jubilej 15 godina postojanja festivala”, kazala je DN PR Sea Dancea Marija Vujović.

Htjeli to da priznamo ili ne, veliki festival koji je spojio Dunav i Jadransko more, Budvu i Novi Sad, Jaz i Petrovaradin, dao je priliku Evropi i svijetu da čuju za nas i vide ono što nudimo. Makar na nekoliko dana, mi smo svijet u malom, a Budva je epicentar dešavanja.

Kafa 1 euro, pica šest

Što se tiče kafića, cijene su malo veće nego u glavnom gradu, ali sve je to zanemarljivo. Ukoliko želite da popijete kafu u restoranu Villa Manojlović na šetalištu to će vas koštati od jedan do dva eura (u zavisnosti od toga koju kafu preferirate).

S druge strane, najjeftinije pivo i sokovi su dva i po eura, dok je obrok, tačnije pica šest.