apartmani hrvatska Blog

Rovinj i Dubrovnik sa najviše noćenja u 2014. godini !

 

 

Turizam je jedna od rijetkih gospodarskih grana koja je u stalnom porastu. Tako je prošle godine zabilježeno pet posto više dolazaka i dva posto više noćenja nego godinu prije. Ministar turizma nada se kada se zbroje i prosinački rezultati da će brojke biti jednake onim rekordnim iz 2008. godine.

Rovinj i Dubrovnik s više od tri milijuna noćenja hrvatski su turistički rekorderi. Slijede još tri istarska grada – Poreč, Medulin i Umag s više od dva milijuna. U minusu su Šibensko kninska i Primorsko-goranska županija koje su najviše osjetile kišno ljeto i nedolazak Nijemaca u srpnju.

‘Treba se okrenuti drugim tržištima koje onda mogu doći u sedmom mjesecu ali se onda i ponuda treba prilagoditi tim turistima kraj’, kaže Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ PGŽ.

Za kvarnerske hotelijere prošlogodišnji srpanjski minus je prošlost. Dobrim prosinačkim rezultatima veseli se i resorni ministar, Darko Lorencin (IDS):

‘Možemo ići s procjenom da je 2014. godina izjednačena sa 2008. godinom’.

Lijepa iznenađenja su i turistički rezultati Zagreba koji bilježi 13 posto više noćenja i Rijeke koju je posjetilo 19 posto više turista.

Već ovih dana Rijeka, ali i cijeli Kvarner i Istra očekuju turiste koje će privući svjetski poznati riječki karneval na kojemu se okupi i do sto tisuća gostiju. Za turističke djelatnike – nema odmora.

Izvor : dnevnik.hr