apartmani hrvatska Blog

Rogoznica – Iskoračili sa stilom i postali ‘srce Dalmacije’

 

 

Govoriti o Rogoznici, a ne spomenuti razvojni koncept bilo bi jednako kao vidjeti samo jednu stranu medalje. Donedavno isključivo ribarsko mjesto, Rogoznica je u jako kratko vrijeme razvila niz svojih komparativnih prednosti i stavila ih u službu turizma. Ovu sezonu turiste je dočekao riblji akvarij u centru mjesta, novouređena šetnica, labirint od lavande kao svojevrsna hrvatska atrakcija, uređene i opremljene plaže, ali i novi turistički imidž ‘Rogoznica – srce Dalmacije’.

SVE POSJEĆENIJE

Sve to doprinijelo je rejtingu ovog mjesta koje je svake godine sve posjećenije u sezoni. Tome osobito doprinosi velika aktivnost djelatnika Turističke zajednice, koji u suradnji s Općinom svakog ljeta organiziraju bogat program na centralnom mjesnom trgu koji je za sve besplatan, ali i svima zanimljiv. Ovog ljeta nastupale su klape, Jole, Jelena Rozga, Dražen Zečić, a na trgu pred binom bilo je živo.

Treba kazati kako je, zahvaljujući naporima Općine, ribarska flota koja je godinama vršila prekrcaj ribe u samom centru te tako kvarila turistički doživljaj fureštima, a poslovanje domaćim ugostiteljima, prebačena na novu ribarsku rivu sa strane, na manje atraktivnom dijelu. Time je riješena dugogodišnja rogoznička boljka.

PREDUVJETI ZA RAZVOJ

Za razliku od drugih mjesta, valja i to naglasiti, Rogoznica je riješila svoj kanalizacijski sustav, što je zapravo prvi preduvjet za gradnju apartmana i značajnijih smještajnih kapaciteta. Od svih tih investicija profitirala su i okolna mjesta poput Lozice, Zečeva i ostalih koji su od ove godine također atraktivniji turistima. Što se tiče ponude, Rogoznica ima sve – restorane, kafiće, trgovine, čak i poštu, apoteku, štandove, tržnicu…

Uređenost mjesta **********(10)

Čistoća mjesta *********(9)

Ugostiteljski sadržaji: ********(8)

Turistički iskorak: **********(10)

UKUPNO: 37

Restoran San Marco

Smješten na rogozničkoj rivi s pogledom na brodice i more, ovaj će vas restoran oduševiti svojom ponudom ribljih i mesnih delicija pripremljenih na gradelama i ispod peke. Interijer restorana dizajniran je u tracionalnom dalmatinskom rustikalnom stilu od drva i kamena, a posebnom ugođaju pridonijet će ljubazno i uslužno osoblje. Ukoliko želite Rogoznicu doživjeti na originalan način, ne propustite posjetiti ovaj restoran. Informacije i rezervacije na 022/559 552

Restoran Antonijo

Smješten među kamenim kućama i palmama na rivi, Restoran Antonijo pružit će vam nezaboravan boravak na rogozničkoj rivi. Uz poznatu salatu od hobotnice, marinadu GASTRO 2000., riblji carpaccio od tri vrste ribe, možemo se pohvaliti i predjelom neobičnog imena- BOKUNADA.

Ime jela kao i recept je originalno iz Antonija. Neki od sastojaka su slane srdele, usoljene na starinski način kao što su se solile prije 100 godina, inćuni, paški sir i četiri vrste maslina. Sve skupa je savršeno izbalansirano maslinovim uljem koje jelu daje posebnu draž. Jedno od naših najpoznatijih specijaliteta su zasigurno LIGNJE U KADULJI.

Iz bogatog menija restoran Antonijo nudi hladna i topla predjela, juhe, mesna jela, ribe, školjke i rakove, salate i deserte. Informacije i rezervacije na 022/559 411

Restoran Siesta

Restoran Siesta smješten je prvi red uz more na rogozničkoj rivi, s pogledom na Marinu Frapu i luksuzne jahte; u prirodnoj hladovini terase prekrivene stolnim crnim grožđem tako da gosti ovog restorana kažu da imaju dojam da sijede u vinogradu. Vlasnice ovog restorana su ponosne tri žene Jakelić, majka i dvije kćeri.

Osim drniškog pršuta i domaćeg sira iz mišine, naglašavaju da se jela kuhaju na dnevnoj bazina tradicionalan način. Iz menija izdvajaju riblje specijalitete kao što su svježa jadranska tuna, steakovi sabljarke, tune i gofa te školjke i škampe. Mesna jela pripremaju u krušnoj peći kao i mnogobrojne vrste pizza, tjestenina i rižota.

Restoran konoba Lanterna

Obiteljski posao, tradicije duge već 40 godina, ova se konoba smjestila u staroj jezgri Rogoznice u prekrasnom vrtu i voćnjaku. Vlasnici su ponosni na svoje kulinarske recepture koje su, ističu, bez umjetnih dodataka, bez vrhnja i sl., sve se spravlja na tradicionalni i ekološki način. Salata, voće i povrće je iz EKO uzgoja, riba iz našeg mora te domaće meso. Cijene se ovdje nisu mijenjale već 5 godina tako da su izuzetno pristupačne, a konoba je otvorena tijekom cijele godine. Na meniju ćete pronaći ribu, školjke, rakove te na domaći način pripremljene pljeskavice, ćevape i pravi domaći biftek. Inrormacije i rezervacije na 022/559 048 ili 097/7800 933

Izvor : sibenskiportal.hr