apartmani hrvatska Blog

Razvoj Eko turizma u Hrvatskoj

 

 

Prvi hrvatski kongres ekološkog i održivog turizma započeo je jučer u zagrebačkom hotelu Westin.

Kongres je službeno otvorio ministar turizma, čestitavši organizatorima na izabranoj temi, jer, kako je rekao, očuvani okoliš i održivi razvoj jamac su budućnosti hrvatskog turizma, pri čemu valja dodati da je oko tri posto odmorišnih putovanja u svijetu motivirano upravo eko turizmom s trendom snažnog rasta.

„Potencijali eko turizma u Hrvatskoj su veliki, posebice zbog raspoloživosti, atraktivnosti i očuvanosti prirodnih resursa. Ljepota krajolika i njegova očuvanost elementi su ponude u kojima je Hrvatska u prednosti u odnosu na konkurente. Strategija razvoja turizma jasno definira potrebu zauzimanja okolišno odgovorne pozicije koja podrazumijeva proaktivan odnos prema očuvanju prostora, bioraznolikosti i prirodnih i društvenih resursa.

Razvoj turizma u Hrvatskoj i dalje će se temeljiti na unapređenju zaštite okoliša, očuvanju kvalitete prirodnih resursa te odgovornom i održivom upravljanju razvojem sadržaja turističke ponude“, rekao je Lorencin, dodavši kako je siguran da će ovaj kongres uvelike doprinijeti ostvarenju tih ciljeva.

Opširnije : mint.hr – autor