apartmani hrvatska Blog

Prvomajski praznici doveli 20% više turista u Crnu Goru

 

 

U Crnoj Gori trenutno boravi oko 18 hiljada turista, što je za 20 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Najveći porast broja turista bilježi Ulcinjska rivijera, gdje trenutno boravi oko pet hiljada turista, a koju je 1. maja posjetilo blizu 15 000 izletnika, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Kapaciteti većine hotela na primorju popunjeni su tokom praznika.

“U hotelima na Budvanskoj rivijeri prvi gosti su tradicionalno Francuzi, Britanci i Rusi, a sve je više i “casino” gostiju koji zabavu nalaze u hotelima Maestral i Splendid. Značajan broj turista kako domaćih, tako i onih iz inostranstva, u Budvu je privukao i atraktivan program Međunarodnog turističkog karnevala koji se održava na trgovima Starog grada od 1-3. maja”, navodi se u saopštenju.

Dobru popunjenost bilježe i ostali primorski gradovi, u kojima se takođe održavaju brojne kulturne i zabavne manifestacije, a u ponudi su i atraktivni praznični paket aranžmani.

Turistička sezona u Ulcinju ove godine je počela 3.aprila, a za vrijeme prvomajskih praznika HTP Ulcinjska rivijera pripremila je promotivne paket aranžmane za boravak na Adi Bojani.

U Baru su takođe, organizovana kulturna i sportska dešavanja, a hotel „Princess“ je pripremio posebne povoljnosti za boravak tokom praznika.

U Tivtu tokom praznika boravi i 700 studenata, profesora i asistenata sa 30 visokoobrazovnih institucija iz regiona, koji učestvuju na “Međunarodnom kongresu fakulteta za turizam i hotelijerstvo”.

“Za prvomajske praznike u Kotoru uploviće osam kruzera. Povećan je broj posjetilaca iz Dubrovačko-neretvanske županije, te je broj izletnika u porastu oko 33 odsto u odnosu na isti period prethodne godine”….

Opširnije : montenegro.travel