apartmani hrvatska Blog

Prvi Turistički forum Crne Gore

 

 

“Zajedno smo jači”. Kad se razmjene iskustva turističkih radnika može se puno toga unaprijediti a sve u cilju bolje prezentacije Crne Gore i naravno produženju sezone.

Prvi turistički forum Crne Gore u organizaciji Nacionalne turističke organizacije otvoren je 25.10. u hotelu ,,Palas“ u Petrovcu.

Forum ima za cilj da okupi turističke radnike regiona radi razmjene iskustava, edukacije, druženja i sportskih aktivnosti.

Prvog dana rada okupljenima se obratio Predrag Jelušić, državni sekretar za turizam, a nakon toga Rudi Meršak i Kirsi Hyvarien govorili su o EU fondovima i formiranju regionalnog proizvoda. Takođe, o zajedničkim nastupima na udaljenim tržištima govorila je Gordana Plamenac, direktor Turističke organizacije Srbije.

Drugog dana Foruma tema dana biće ,,Uloga turističkih organizacija i institucionalna saradnja“ gdje će govoriti Željka Radak Kukavičić , direktorica NTO, predstavnica RTO Vojvodine i Jelena Rađenović Dandrea ispred LTO.

Osim u radnom dijelu zaposleni u Turističkoj organizaciji Tivat učestvovat će i u sportskim aktivnostima na plaži. Kako je ekipa malobrojna takmičimo se u pojedinačnim sportovima i to u bućanju.

Vjerujemo da će I Turistički forum Crne Gore opravdati svoju ulogu i da će susreti biti nastavljeni u zemljama regiona.

Izvor: tivat.travel