apartmani hrvatska Blog

Promocija turističke ponude Crne Gore u Albaniji

 

 

Ambasador Crne Gore u Albaniji Ferhat Dinoša i direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić pozvali su građane Albanije da posjete Crnu Goru, ističući dobrosusjedske odnose dvije zemlje, pojednostavljenu proceduru prelaska granice, imajući u vidu zainteresovanost albanskih turista za Crnu Goru kao turističku destinaciju.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Republici Albaniji, Ministarstvom održivog razvoja i turizma, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, predstavila je danas, aktuelnu ponudu za zimsku turističku sezonu u Tirani.

Direktor lokalne turističke organizacije Žabljaka Boro Nikolić, predstavnici ski centara Vučje i Javorovača, turistička agencija Explorer iz Kolašina, predstavilli su ponudu za ovogodišnju zimsku turističku sezonu, promotivne paket aranžmane i brojne povoljnosti za turiste koje su u ponudi tokom februara i marta ove godine.

Član izvršnog odbora NTO CG Gzim Hajdinaga istakao je da je Crna Gora tradicionalno jedna od omiljenih destinacija za turiste iz Albanije gdje se osjećaju sigurno i kao kod kuće.

Konferenciji ya novinare prisustvovali su predstavnici Ministarstva turizma i Nacionalne turističke organizacije Albanije, brojni predstavnici turoperatora i turističkih agencija, kao i predstavnici vodećih medija iz Albanije.

Predsjednik udruženja turističkih agencija Albanije Sadik Malej istakao je dobru regionalnu saradnju dvije zemlje na planu turizma, kao i da postoji veliko interesovanje albanskih turista da posjete Crnu Goru, prije svega Kolašin, kada je u pitanju zimska sezona, o čemu govori i podatak da oko 60 odsto albanskih turista koji putuju na zimski odmor za destinaciju biraju Crnu Goru.

Ocijenjeno je da turističke ponude Crne Gore i Albanije nisu konkurentne već komplementarne i dogovorena je studijska posjeta albanskih turoperatora i medija u cilju unapređenja saradnje na tom planu.

Tokom 2014. Crnu Goru je posjetilo 30.129 turista iz Albanije što je 16 odsto više u odnosu na prethodnu godinu, a ostvarili su ukupno 111 230 noćenja što je 6,6 odsto više.

Izvor : rtcg.me