apartmani hrvatska Blog

Primorsko-goranska županija od turizma očekuje prihod od 1,5 milijarde eura

 

 

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina izjavio je u utorak kako u toj županiji u ovoj, rekordnoj turističkoj godini očekuju prihod od turizma od oko 1,5 milijarde eura, što bi u ukupnim prihodima na razini cijele Hrvatske bio udio od oko 20 posto.

Kvarner ove godine bilježi rekordne turističke rezultate, u skladu s rezultatima u cijeloj zemlji, rekao je Komadina na konferenciji za novinare.

Po podacima koje je iznijela direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov, u prvih osam mjeseci na Kvarneru je boravilo više od dva milijuna turista, koji su ostvarili 11,1 milijun noćenja, što je u dolascima porast za devet posto i u noćenjima za sedam posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Samo u kolovozu na Kvarneru se odmaralo 710.412 turista, a ostvarili su 4,5 milijuna noćenja, što je šest posto više turista i pet posto više noćenja nego u prošlogodišnjem kolovozu.

Tradicionalno, s njemačkog tržišta, u koje se i pojačano ulagalo, dolazi najviše gostiju, pa su tako njemački gosti u kolovozu u ukupnim noćenjima na Kvarneru imali udio od 33 posto.

Opširnije : poslovni.hr