apartmani hrvatska Blog

Prihvaćeni su prijedlozi pripreme za turističku sezonu 2016 !

 

 

Tek što smo ušli u sezonu 2015, već se planiraju strateški koraci za iduću godinu… 

Na sjednici HTZ u Biogradu na Moru prihvaćeni su prijedlozi oglašavanja te posebnih promotivnih i drugih strateških projekata za 2016. godinu.

Planirana sredstva za modele oglašavanja u promotivnim kampanjama javnog i privatnog sektora u idućoj 2016 godini iznose 43 milijuna kuna. Posebni promotivni i drugi strateški projekti u 2016. godini obuhvaćaju dva programa: autobusni program i zračni program. Glavni ured HTZ-e navedene programe provodi s ciljem produljenja sezone tako da je za provedbu autobusnog programa predviđeno 8 milijuna kuna, odnosno 10 milijuna kuna za zračni program.

Ministar turizma je naglasio kako se donesenim odlukama uvelike poboljšalo oglašavanje u promotivnim kampanjama s javnim i privatnim sektorom za iduću godinu. Od velike je važnosti što je već sada uspostavljen dogovor oko projekata koji su ključni za sezonu 2016. “Usvojeni modeli za cilj imaju produljenje sezone što je strateški važan cilj za hrvatski turizam. Također, kako bismo podržali i razvoj proizvoda na kontinentu, donijeli smo odluku o financiranju projekata koji će se ove godine provoditi na turistički nerazvijenim područjima“, rekao je ministar Lorencin, dodavši kako će sve odluke doprinijeti povećanju ukupne konkurentnosti našeg turističkog gospodarstva.

Direktor Glavnog ureda HTZ-e Ratomir Ivičić poručio je kako su modeli posebnih promotivnih i drugih strateških projekata u 2016. godini po prvi puta usuglašeni na nacionalnoj razini s cjelokupnim turističkim sektorom. „U kreiranje modela za strateške projekte uloženo je jako puno truda i rada. Provedene su brojne analize i konzultacije s predstavnicima turističkog sektora. Rezultat svega su kvalitetni modeli koji zadovoljavaju potrebe naših destinacija, odnosno kreirani su modeli koji su dovoljno prilagodljivi razvojnim strategijama destinacija“, zaključio je direktor Ivičić, dodavši kako očekuje pozitivne efekte na razdoblja pred i posezone.

Turističko vijeće usvojilo je i prijedloge Odluka o dodjeli potpora za projekte turističkih inicijativa i proizvoda te turističkih zajednica na turistički nerazvijenim područjima u 2015. godini. Tako će se putem navedenih programa dodijeliti 46 potpora projektima turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima u ukupnom iznosu od 4 milijuna i 80 tisuća kuna, odnosno 102 potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u ukupnom iznosu od 3.515.600,00 kuna. Na ova dva programa prijavljeno je više od 600 projekata.