apartmani hrvatska Blog

Predstavljena Zimska turistička ponuda Crne Gore

 

 

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u okviru regionalne kampanje „Vrijeme za Bijeg na snijeg“, nakon Slovenije predstavlja zimsku turističku ponudu na tržištu Albanije.

Prvog dana, 8. decembra, promocija je organizovana u u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Albaniji, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom u hotelu Tirana International. Drugog dana, 9.decembra, NTO CG će zajedno sa turističkom privredom i lokalnim turističkim organizacijama prezentovati zimsku ponudu Crne Gore u hotelu Colosseo u Skadru.

Na promociji, koja se održala u hotelu Tirana International, dobrodošlicu prisutnima poželio je ambasador Crne Gore u Albaniji g-din Ferhat Dinoša. On je izrazio zadovoljstvo dobrosusjedskim odnosima dvije zemlje, i istakao značaj promotivnih aktivnosti NTO CG u predstavljanju turističke ponude građanima Albanije.

Promociju Crne Gore u Tirani su propratili sledeći mediji: „Top Chanel“, „TV Scan“, »ATSH«, »Gazeta 55«, »Gazeta standard«, »ABC news«, »Radio Tirana«, »TVSH« i dr.

Na promociji su prisustvovali i uzeli aktivno učešće predstavnici lokalnih turističkih organizacija Žabljaka, Budve, Cetinja i Podgorice, hotel Polar Star, Enigma, HG Budvanska Rivijera (hotel Lipka), Queen of Montenegro, Monte Rosa i odmarališta Ivanova Korita. U organizaciji promocije na tržištu Albanije aktivno učešće imao je i član Izvršnog odbora NTO CG g-din Gzim Hajdinaga.

Obraćajući se medijima i agencijama, menadžer NTOCG, Ljiljana Čukić je istakla da gosti iz Albanije koji se odluče da svoj zimski odmor provedu u Crnoj Gori, osim skijanja mogu za kratko vrijeme otkriti i doživjeti ostale raznolikosti turističke ponude Crne Gore. „Kvalitetna hotelska i ponuda privatnog smještaja, široka lepeza aktivnosti za individualce, grupe kao i za porodice i turiste koji nisu na snijegu samo zbog skijanja i bordovanja, već žele da provedu aktivan odmor na planini uz manje zahtjevne aktivnosti – takozvane soft ski sportove, kao što su snowshoeing – hodanje na krpljama, snowkiting (bordovanje uz pomoć zmaja i energije vjetra), zatim tu su i nordijsko skijanje, alpsko turno skijanje, a najnovije u ponudi su ture motornim sankama. Turističke agencije su pripremile više nego atraktivne programe za sve zainteresovane, poput zimskog raftinga na rijeci Tari, džip foto-safarija po planinani Bjelasice, jahanja konja i planinarskih i pješačkih tura.” kazala je Čukić.

Tokom press konferencije, privrednici i predstavnici lokalnih turističkih organizacija su govorili o ponudi i aranžmanima za Novogodišnje praznike. Oni su pozvali goste iz Albanije da novu 2016. dočekaju uz pjesmu i muziku najpopularnijih pjevača i grupa regiona, kako na trgovima, tako i u hotelima i diskotekama na primorju i sjeveru Crne Gore.

Novinari su, postavljajući brojna pitanja pokazali interesovanje za ponudu i cijene usluga ski centara koji su tokom zimske sezone sve više posjećeni od strane turista sa ovog tržišta, kao i za cijene novogodišnjih aranžmana u hotelima na primorju.