apartmani hrvatska Blog

Porečki turizam na pragu apsolutnog rekorda !

 

 

Poreč je zaključno sa 21. rujna ostvario 2.878.633 noćenja i time se svrstao među top-destinacije na Jadranu po ostvarenom turističkom prometu !

Trenutno u Poreču boravi oko 12.500 gostiju a prema procjenama Turističke zajednice, do kraja rujna trebao bi dostići brojku od tri milijuna noćenja što će biti apsolutni rekord !

Tim je laskavim brojkama u hotelu Parentium u Zelenoj Laguni direktor Turističke zajednice grada Poreča započeo susret s novinarima na kojem je govorio o izuzetnim turističkim rezultatima.

Sve promotivne aktivnosti na emitivnim tržištima donose odlične rezultate a “ubire” se i plod organizacije međunarodno priznatih manifestacija koji su se održale u Poreču : Beach Volleyball Majora, europskog i svjetskog prvenstva u pikadu, svjetskog prvenstva u plesu, veteranskog prvenstva u mačevanju i europskog kadetskog prvenstva u šahu, koje se upravo održava. Razloge rasta valja pripisati i količini ulaganja pa je direktor TZ naglasio da je Poreč top turistička destinacija po ulaganjima u hotelsku infrastrukturu.