apartmani hrvatska Blog

Porast rezervacija za Hrvatsku ali i za Grčku ?!

 

 

Najveći globalni rezervacijski sustav Booking.com zabilježio je gotovo 50% više rezervacija za Hrvatsku u periodu od početka ove godine do kraja lipnja u odnosu na isto razdoblje prošle godine što je potvrda porasta popularnosti Hrvatske kao turističke destinacije među putnicima diljem svijeta.

Podaci se odnose na razdoblje od 1. siječnja do 20. lipnja u kojem je istodobno i za većinu mediteranskih europskih zemalja zabilježen porast rezervacija, koje primjerice za Grčku na globalnoj razini iznose čak 41% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Da li će se sve te rezervacije realizirati ?

Regionalni menadžer Booking.com-a Goran Pleše ističe kako je Grčka konstantno popularno turističko odredište koje nudi niz jedinstvenih, visoko rangiranih smještajnih objekata i turističkih iskustava za posjetitelje iz cijelog svijeta i ne očekuje da će trenutna ekonomska situacija u toj zemlji poremetiti planove putnika. Na kraju dodaje da u praksi nemaju objave informacija o količini rezervacija ni za jednu zemlju.

Poznavajući način rada Booking.com-a gdje se štite isključivo gosti ali ne i privatni iznajmljivači, ovi postoci su vjerovatno poprilično “napumpani” a njihov realan broj će se u konačnici drastično smanjiti jer ostavljaju gostima mogućnost otkazivanja rezervacija bez ikakvih troškova ili naknade.