apartmani hrvatska Blog

Počeo ljetni red letenja Montenegro Airlines-a

 

 

Kompanija Montenegro Airlines je 27. marta počela da saobraća prema ljetnjem redu letenja koji će važiti do 29. oktobra, u skladu sa kalendarom IATA.

Upravo nacionalna avio-kompanija je u nedelju 27. marta obavila prve jutarnje redovne letove sa oba crnogorska međunarodna aerodroma, Podgorica i Tivat, i na taj način je zvanično započela ljetnju turističku sezonu.

“Ono što karakteriše ljetnji red letjenja nacionalnog avio-prevozioca je povećan broj letova ka svim destinacijama koje obavlja u toku zime, ali i ponovno uvođenje saobraćaja ka brojnim destinacijama sa kojih postoji povećana turistička tražnja tokom ljetnjih mjeseci, kao što su: London, Kopenhagen, Lion, Dizeldorf, Sankt Peterburg“, saopšteno je iz MA.

Po ljetnjem redu letjenja avioni nacionalne avio-kompanije saobraćaće i do tri puta dnevno iz Podgorice za Beograd, dok će iz Tivta za Beograd saobraćati i do pet puta dnevno.

Crna Gora će, tokom ove ljetnje rezone, sa prijestonicom Austrije biti povezana svakodnevno, a ponedeljkom, srijedom, četvrtkom, subotom i nedjeljom, čak i dva puta dnevno u saradnji sa austrijskom kompanijom Austrian Airlines.

“Naša avio-kompanija će letjeti za Cirih iz Podgorice svim danima osim utorkom, za Frankfurt svim danima osim utorkom i subotom. Za Rim će avioni nacionalne avio-kompanije letjeti četiri puta nedjeljno i to: utorkom, srijedom, petkom i nedjeljom, dok će ka ovoj destinaciji letovi ponedeljkom, srijedom, četvrtkom i subotom biti obavljani u saradnji sa italijanskom avio-kompanijom Alitalia“, navedeno je u saopštenju.

Letovi ka Ljubljani će se obavljati utorkom, petkom i nedjeljom kada će letjeti avioni crnogorskog avio-prevoznika, dok će ponedeljkom, srijedom i četvrtkom letovi biti obavljani u saradnji sa slovenačkom Adria Airways.

“U odnosu na prethodni zimski period je značajno povećan broj letova prema Moskvi, sa najvećim broj letova iz Tivta ka ovoj destinaciji. Iz Podgorice ka Moskvi će se letjeti jednom nedjeljno i to subotom, ali će se zato iz Tivta letjeti i po četiri puta dnevno u periodu jun-septembar“, ističe se u saopštenju.

Osim sa tržišta Rusije, Montenegro Airlines i sa tržišta Francuske iz godine u godinu dovozi sve veći broj putnika i turista. Tokom ljetnjeg reda letenja ka Parizu je planiran saobraćaj na dnevnom nivou, a kao i prošle godine će biti uspostavljeni letovi subotom ka Lionu. Prvi let ka Lionu, ove ljetnje sezone će biti obavljen 9. aprila i saobraćaće ka ovoj destinaciji sve do 15 oktobra….

Opširnije : volimpodgoricu.me