apartmani hrvatska Blog

Po prvi puta najavljeni letovi iz Moldavije prema Crnoj Gori

 

 

Tivatski aerodrom tijekom glavne sezone (od 1.maja do 30.septembra) očekuje ukupno 3171 let što je povećanje od 3% u odnosu na isti period prošle godine.

Direktor aerodroma Tivat mr Ranko Bošković je dodao da očekivano, zbog ukupne političko-ekonomske situacije, tržište Rusije koje je najznačajnije za tivatski aerodrom ove godine, prema najavama bilježi pad od 7,5% u odnosu na lani.

Blagi pad od 3% ima i tržište zapadne Evrope ali će se to sigurno anulirati jer predstoji završetak aranžmana za naredno ljeto sa još jednom norveškom aviokompanijom. Najave letova sa Srbijom 6,4% su bolje nego lani.

Na Ukrajinskom tržištu za sada bilježimo rast od 9,5% u odnosu na prošlogodišnju realizaciju, dok Bjelorusija bilježi rast od čak 167% u odnosu na prošlu godinu. Bošković je naveo da će bjeloruski nacionalni prevoznik „Belavia“ ovog ljeta iz Minska za Tivat imati preko 130 letova.

Novost za ovu sezonu je povezivanje Crnogorskog primorja i Moldavije, pa će između Tivta i Kišinjeva saobraćati avioni nacionalne kompanije „Air Moldova“.

Uz domaći „MontenegroAirlines“, petnestak ruskih i nekoliko kompanija iz Ukrajine, za Tivat će letjeti i avioprevoznici iz Azerbejdžana, Belgije, Poljske, Češke, Slovačke, Danske, Portugala, Španije, Norveške, Švedske, Njemačke, Srbije, Bosne i Hercegovine i Austrije.