apartmani hrvatska Blog

“Plavi horizonti” biće otvoreni za sve

 

 

Režim korišćenja plaže u Plavim horizontima ove godine biće isti kao i prethodnih, što znači da će ona biti otvorena za sve turiste, saopšteno je iz Morskog dobra. Mještani su danas blokirali Jadransku magistralu protestujući zbog toga što zakupac plaže Plavi horizonti “Qatari Diar” ima mogućnost da ogranični pristup bilo kome, osim gostima svog budućeg turističkog resorta u Pržnom.

“Morsko dobro ukazuje da je ugovor o korišćenju predmetnog kupališta zaključen u vezi i u cilju realizacije investicionog turističkog projekta, te da se jasne odredbe ugovora nepotrebno koriste u dnevno politicke svrhe, predizborni marketing sa politizacijom svih i svakog pitanja”, istakli su iz tog Javnog preduzeća.

Kako su kazali, Morsko dobro je u prethodnom periodu, a naglašavaju da će tako biti i u 2016, u saradnji sa investitirom, obezbijedilo slobodno i nesmetano korišćenje plaže Plavi horizonti.

“Saglasno ugovoru, a u skladu sa Planom objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra za period 2016-2018,. koji donosi Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Javno preduzeće izdaje godišnje uslove za korišćenje kupališta, kojim se u skladu sa zakonom jos jednom potvrđuju uslovi korišćenja javnog dobra. U skladu sa navedenim pripremljen je godisnji Aneks ugovora koji potvrđuje neizmijenjen režim korišćenja plaže za period važenja Plana objekata privremenog karaktera odnosno do 2018”, saopštili su iz JP.