apartmani hrvatska Blog

Otvoreno novo skijalište na Ivanovim koritima

 

 

Na Ivanovim koritima, u neposrednoj blizini hotela “Monte Rosa”, svečano je otvorena novi ski staza i puštena u rad žičara kapaciteta 1200 skijaša na sat.

Na taj način hotel je zaokružio, svoju već kvalitetnu ponudu, a očekivanja su da će na skijanje dolaziti kako gosti sa primorja, tako i iz ostalog dijela zemlje, ali i stranci.

Menadžerka hotela, Ksenija Čavor, kaže da je dužina staze 450 metara i da je srednje težine, te da je poslije trideset godina na Lovćenu sada još jedna nova žičara koja je skoro potpuno nova.

“Žičara je tipa „Sidro“ i uvezena je iz Austrije, nakon čega je reparirana i potpuno je bezbijedna”, rekla je Čavor.

Kazala je da ski opremu, kao i sanke, svi gosti mogu iznajmiti u hotelu i to po cijeni od pet eura, kao i da će ski pas do kraja sezone biti besplatan.

“Na skijalištu imamo mašinu ratrak koju koristimo za uređenje odnosno tabanje staze, a žičaru testiramo već mjesec dana i ona je potpuno bezbjedna za sve skijaše. Ponudićemo i školu skijanja sa licenciranim instruktorom, ali uz povoljne cijene”, naglasila je Čavor.

Dodala je da su putevi prema Lovćenu stalno prohodni.

“Našom mehanizacijom održavamo prohodnim putni pravac Kotor – Krstac – Lovćen, a zahvaljujući „Crnagoraputu“ prohodan je i putni pravac Cetinje – Lovćen, tako da gosti mogu u svakom trenutku da nas posjete”, istakla je Čavor.

Direktorica Turističke organizacije Prijestonice Ana Ivanović smatra da će novootvoreno skijalište unaprijediti turističku ponudu grada i doprinijeti dužem zadržavanju turista.

“Hotel „Monte Rosa“ sa sadržajima kao što su zatvoreni bazen, spa centar, teretana, igraonica za djecu, a evo sada i sa ski stazom, definitivno predstavlja nešto što će povećati broj posjetilaca na Lovćenu”, naglašava Ivanović.

Izvor : rtcg.me