apartmani hrvatska Blog

Osjetite mirise i okuse Lošinja

 

 

Tko nije posjetio Lošinj definitivno je puuuuno propustio … ipak, nikad nije kasno osjetiti mirise i okuse Lošinja koji su neizmjerno bogatstvo otoka. 

Uz prekrasne plaže Lošinj je daleko poznat po svojoj gastroponudi u čemu se na različite načine koristi autohtono otočno bilje. Miomirisne radionice pohode i domicilni stanovnici i onda te vještine i znanja prenose na goste Lošinja koje uče kako spraviti prirodni napitak ili autohtoni biljni priprava. Gostima je izuzetno interesantna činjenica da biljnu osnovu mogu sami ubrati na otoku, ponijeti sa sobom i sami doraditi ili kupiti gotov otočni suvenir ili proizvod.

Gosti koji dolaze na Lošinj sve to su primili s oduševljenjem i sada se vraćaju kako bi na svom odmoru, mogli upoznavati otok putem mirisa i okusa i na drugačiji način te sami sudjelovati u pripremi i upotrebi otočnih proizvoda. Ovakav vid odmora ne postoji nigdje i to je priča koje se među turistima širi po cijelom svijetu…

“Otočna kozmetika” također ima odlične psihološke efekte jer turiste uključuje u kreativnu i zabavnu igru za cijelu obitelj s čim se razvija ekološka svijest i populariziraju prirodni proizvodi. Nije nikakvo čudo da je američki magazin za putovanja i odmor Premier Traveller proglasio Lošinj jednim od 10 najboljih na svijetu zbog koncepta nadahnutog prirodom. 

Opširnije o iskustvima na Lošinju : tportal.hr –