apartmani hrvatska Blog

Odlični rezultati ovogodišnje Ultre !

 

 

Trodnevni Ultra Europe Festival pratilo je oko 150.000 posjetitelja iz ukupno 143 zemlje, što je 15% više nego lani. Potrošnja turista dosegnula je vrtoglavih 500 milijuna kuna !

Grad Split je od početka prepoznao važnost festivala a nada se da će dogodine splitska Ultra, koja će zbog nogometnog prvenstva početi nešto kasnije, biti još posjećenija.

Joe Bašić ocijenio je u ime organizatora da je ovogodišnja Ultra dosad najuspješnija, a posjetitelji su Split prepoznali i kao odredište za cijeli tjedan, a ne samo za par dana.

“Pokazalo se iznimno dobrim što smo program produžili na cijeli tjedan i uz Split obišli Hvar, Brač i Vis. Ljudi ovdje, osim festivala, imaju što vidjeti – prekrasne plaže, povijesne znamenitosti, divno sunčano vrijeme koje je bolje nego na drugim mjestima na kojima se takvi festivali održavaju. Sve su prednosti na strani ovoga grada i sve ide u prilog tomu da festival u Splitu uskoro bude jedan od najvećih u svijetu”, rekao je Bašić, dodajući kako rade na tome da ove jeseni produže ugovor i da Ultra ostane u Splitu do 2022. godine.

Da se Ultra Europe Festival odrazio i na veći broj dolazaka turista u Split, svjedoči podatak o 21% više dolazaka i isto toliko noćenja !

Najviše gostiju došlo iz Velike Britanije, Irske, Australije, SAD-a, Njemačke i Francuske, a u gradu pod Marjanom u pravilu su ostajali pet i pol dana.