apartmani hrvatska Blog

Odlična povezanost domaćih zračnih luka za sezonu 2015 !

 

 

Službena turistička sezona samo što nije počela, stoga ne čude žustra pregovaranja domaćih zračnih luka s avioprijevoznicima kako bi se postigao što veći rast broja putnika.

Više od 70 avioprijevoznika različitih profila, od redovnih linija i “low costa” do čartera, dovozit će turiste iz cijelog svijeta na naš Jadran. Ryanair, Easy Jet, Transavia, TUIfly, Norwegian Air Shuttle, SAS, Vueling, ScandJet…

Zračna luka Zadar izgubila je švedskog touroperatora ScandJet koji se prebacio na otok Krk. Zadranima je loše pošlo i s poljskim prijevoznikom Eurolot-om koji je letio iz tri najveća poljska grada i koji je nažalost bankrotirao.

Irski Ryanair i dalje je najveći nositelj prometa u Zračnoj luci Zadar: lani je prevezao 320 tisuća putnika ili čak 65% od ukupnog prometa.

Ove sezone Ryanair najavljuje 970 rotacija iz Zadra, što je nažalost 90 rotacija manje nego prošle godine ali veći je gubitak što je prijevoznik ukinuo tri destinacije! Dobra je vijest ugovor s Kinom….

Početkom svibnja u Zadar će sletjeti prvi čarter s kineskim turistima direktno iz grada Chongqinga, koji ima pazi sad… 38 milijuna stanovnika !! Iduće tri godine jednom tjedno ćemo imati direktan let Zadar – Chongqing te se očekuje najmanje 30 tisuća kineskih turista po sezoni.

Rijeka će ove sezone biti povezana s više od 17 europskih destinacija… s Bruxellesom, Londonom, Skandinavijom, baltičkim i njemačkim gradovima, a novina je i linija prema izraelskom Tel Avivu.

Domaća avio-kompanija Trade Air uvodi kružnu liniju Osijek – Zagreb – Rijeka – Split – Dubrovnik – Rijeka, a Ryanair će povezivati Osijek i London.

Osijek dobiva i letove za Frankfurt, München i Beč. Čak 35 kompanija dolazi u pulsku zračnu luku. Pula će biti povezana s Bruxellesom, Frankfurtom, Londonom… Novost je i direktni let sa španjolskom kompanijom Vueling za Rim.

Split i Dubrovnik, kao naše najprometnije ljetne zračne luke ove će sezone biti povezani s a čak 80 destinacija diljem Europe. Zanimljivo, Dubrovnik će ove sezone imati vezu i s Beirutom u Libanonu.

Sve navedene poveznice prilika su i za domaće stanovništvo za putovanja po Europi i šire… Sretan put … !