apartmani hrvatska Blog

Od ULTRE očekujemo 160 tisuća gostiju !

 

 

Na ovogodišnjem izdanju festivala koji će trajati punih sedam dana u Splitu te na otocima Braču, Hvaru i Visu očekuje se ukupno 160 tisuća posjetitelja iz 140 država širom svijeta. Organizatori tvrde da se ulaznice prodaju odlično, a kuriozitet je da je prva kupljena čak u Afganistanu. Zabilježen je ogroman porast gostiju iz Španjolske (40%), a velikom stopom raste broj posjetitelja iz Britanije, Skandinavije, Italije i Australije.

Ministarstvo i HTZ će dati više novca nego prošle godine (najvjerojatnije 800 tisuća umjesto lanjskih 600 tisuća kuna), dok će Grad Split sudjelovati s oko 900 tisuća kuna – 400 tisuća odnosi se na sufinanciranje najma stadiona Poljud, a 500 tisuća na usluge komunalnih poduzeća. Županija će platiti vatrogasce.

Organizatori će tijekom srpnja zaposliti oko tisuću ljudi.

‘Dokazali smo i potvrdili da Split može organizirati festival ovog značaja i možemo biti ponosni da je u društvu gradova poput Tokya, Seoula, Miamija, Buenos Airesa i Capetowna. Do 2017. godine imat ćemo najveći festival u Europi’, kazao je direktor tvrtke koja organizira cijeli događaj.

Po statistici organizatora, Ultra Europe potaknuo je oko 500 milijuna kuna dodatne turističke potrošnje i povećao prosječn boravak gostiju u Hrvatskoj na 4,5 dana. Ove godine cilj je doseći 6,5 dana.

Za regionalno tržište uskoro u prodaju ide novi kontingent povlaštenih festivalskih ulaznica po cijeni od 899 kuna, koje će od lipnja biti moguće platiti u tri rate. Posebno za festival organizirat će se ‘najveći vlak u povijesti Hrvatske’, kojim će iz Zagreba u Split doći oko tisuću i pol gostiju.

Glavne zvijezde su ‘The Chemical Brothers’ – koje upravo u Splitu najavljuju svoju svjetsku turneju sedam dana uoči izlaska novog albuma. Festival će ove godine imati warmup party, zatim tri dana na Poljudu – gdje će se program odvijati na osam pozornica – a zatim slijedi Ultra regata za Brač, Hvar i Vis, potom ‘Ultra Beach’ u Hvaru i ekskluzivna završnica u Visu.