apartmani hrvatska Blog

Novi turistički grad na crnogorskom primorju

 

 

Na sajmu nekretnina (MIPIM) u Kanu, Crna Gora je predstavila novi grad na Jadranu, Lušticu Bay u koji su investitori do sada uložili 54 miliona eura…

Projekat Luštica bay, jedan je od najambicioznijih u crnogorskom turizmu a podrazumjeva izgradnju kompleksa švicarskog „Orascoma“, vrijednog preko milijardu eura!  Grad koji treba obezbijediti rast ekonomije i povjerenje investitora prostirat će se na 35 kilometara dugoj obali. 

U okviru prezentacije Crne Gore kao destinacije jedinstvenih investicijskih potencijala, kompanija je najavila zvanično otvorenje u maju kada će 70 vlasnika nekretnina primiti ključeve.

Radovi na marini su u poodmakloj fazi, lukobran se privodi kraju a radovi bazena marine su u toku.

Do sada je Luštica Bay prodala više od 150 rezidencija a izgradnja narednih 45 stanova počet će do maja, sa planiranim rokom završetka u drugoj polovini slijedeće godine.

– ‘Luštica Development AD’ će nastaviti prodaju dijela svojih dionica Crnogorskim građanima u drugoj polovini ove godine – izjavio je izvršni direktor kompanije Daren Gibson.

Kako je spomenuto, u projekat su do sada uložena 54 miliona eura a očekivana ulaganja u tekućoj godini, procjenjena su na 45 miliona eura. Do 2018. godine u projekat će biti uloženo najmanje 150 miliona eura.

Ukupno će se izgraditi 275 rezidencijalnih vila, 271 kuća, 1.158 stambenih jedinica, osam hotela, dvije marine, osnovna škola, zdravstveni objekat, golf teren, prodavaonice…

Prvih deset rezidencijalnih objekata sa 70 stanova u sklopu takozvanog Marina-naselja, trenutno je u završnoj fazi. Inspiracija za arhitekturu pronađena je u tradicionalnoj arhitekturi crnogorskog primorja, a projekat je osmišljen uz poštovanje principa održivosti i ekoloških standarda.