apartmani hrvatska Blog

Nova zrakoplovna linija koja će povezivati Rijeku i Düsseldorf

 

 

Njemački niskobudžetni avioprijevoznik Germanwings najavio je od iduće turističke sezone uvođenje nove zrakoplovne linije koja će povezivati Rijeku i Düsseldorf. Prema službenoj objavi iz Germanwingsa, low budget kompanije u vlasništvu Lufthanse, njihovi će zrakoplovi dva puta tjedno od srpnja do listopada povezivati Rijeku s Düsseldorfom, inače jednim od glavnih zrakoplovnih čvorišta kompanije i glavnim gradom pokrajine Sjeverne Rajne-Vestfalije.

Zrakoplovi će letjeti četvrtkom, s polaskom u 11:10 sati iz Düsseldorfa, te subotom, kada će let prema Krku kretati u poslijepodnevim satima. Germanwings je time proširio ponudu letova prema hrvatskim gradovima, te je i Rijeka ušla u društvo Dubrovnika, Splita, Zadra i Zagreba, kamo redovito lete zrakoplovi te kompanije, piše Novi list.

Najavu Germanwingsa potvrdio je i direktor Zračne luke Rijeka Tomislav Palalić, kazavši kako je riječ o više nego dobro došlom iznenađenju u sezoni u kojoj će riječki aerodrom, kako je u više navrata najavio, oboriti svoj dosadašnji rekord po broju putnika.

– Zasad još nemamo sve detalje letova, ali primili smo službenu najavu Germanwingsa, što je itekako dobrodošla »pozitivna pljuska« našim planovima za ovu godinu. I bez tih letova ove ćemo godine premašiti brojku od 180 tisuća putnika, a s ovim letovima očekujemo da će konačni broj biti i osjetno veći. Pogotovo zbog toga što će, prema zasad dostupnim informacijama, Germanwings prema Rijeci letjeti sa zrakoplovom dvostruko većeg kapaciteta nego na lani pokrenutoj, a zatim vrlo brzo ugašenoj liniji. Ovo je vrlo dobra vijest za nas, nije krio zadovoljstvo Palalić.

Osim obaranja rekorda po broju putnika, ova godina predstavlja prekretnicu za riječki aerodrom i po tome što bi od jeseni po prvi put nakon 20-ak godina trebao ostati otvoren za komercijalni zračni promet i u zimskim mjesecima. Razlog tome je pokretanje nove aviokompanije, pod nazivom Limitless airways, u vlasništvu švedske tvrtke Scandjet koja se dosad bavila zračnim prijevozom mahom turista iz skandinavskih zemalja do destinacija u Hrvatskoj, BiH te Italiji. Skandinavci su dosad za prijevoz putnika koristili usluge drugih aviokompanija, no sad su odlučili pokrenuti vlastitu, čije će središte operacija biti upravo riječka Zračna luka.

– U zimskim mjesecima Rijeka će biti polazište za turističke aranžmane iz Hrvatske prema Tunisu, Turskoj, Egiptu i drugim destinacijama, rekao Palalić.

Izvor : seebiz.eu