apartmani hrvatska Blog

Niže cijene privukle turiste u Sutomore

 

 

Popularno ljetovalište, Sutomore – prepuno je gostiju a posebno iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Plaže su svakodnevno popunjene. Ralog tome su cijene “za svačiji džep”.

Hodajući plažom mogu se čuti i engleski, njemački, francuski, poljski i slovački jezik. Takođe, primjetili smo i turiste iz daleke Kine.

Redoviti posjetioci plaža u Sutomoru su i stanovnici Podgorice. Tokom jula i augusta, vozovi saobraćaju na relaciji Podgorica – Bar a cijena povratne karte iznosi tri eura.

Osim lijepih plaža, ono što posebno turiste privlači u Sutomore jesu pristupačne cijene. Kada je smještaj u pitanju, krevet se može naći od 10 pa do 20 eura u najkvalitetnijem smještaju. U hotelima su cijene od 25 eura do 50 eura.

Iznajmljivanje suncobrana za plažu košta pet eura, dok se za iznajmljivanje ležaljke za jedan dan plaća 2,5 eura.

I cijene hrane i pića u Sutomoru su nešto niže od ostalih gradova na crnogorskom primorju. Flaširana voda košta jedan euro, koliko se plaća i za kiselu vodu. Cijena sokova iznosi od 1,5 do 2,5 eura. Turska kafa se može kupiti za 0,6 eura, dok se za kafu sa mlijekom plaća od 1 do 1,5 eura. Za 1 euro se dobija pet kugla sladoleda.

Hamburgeri se u restoranima brze hrane prodaju za 1,5 eura, dok se komad pice može kupiti za 1 euro.